• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Tanışık köylüleri, Diyarbakır saldırısıyla tekrar acı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK tarafından yapılan ve 11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısında yaralanan 387 kişinin içerisinde, 7 ay önce 15 ton patlayıcı kullanılarak yine PKK tarafından yapılan bombalı araç saldırısında yakınlarını kaybeden Tanışık köylülerinin akrabalarının da olduğu öğrenildi. Tanışık köylüleri Diyarbakır saldırısı ile aynı acıyı bir kez daha yaşadılar.

Dürümlü katliamında 2 kardeşini, 8 kuzenini, amcasını ve 5 yeğenini kaybeden,  Çelebi Yaman, merkez Bağlar ilçesinde PKK tarafından yapılan bombalı araç saldırısında biri bebek, 3'ü çocuk 8 akrabasının yaralandığını söyledi.

Diyarbakır saldırısında halasının evinin tahrip olduğunu ve evdeki 8 kişinin yaralandığını belirten Yaman, “Halam, çocukları ve torunu olmak üzere 8 kişi bu patlamada yaralandı. Allah`a şükürler solun ki bu sefer yaralanma ile atlattık. Dürümlü`deki patlamada 2 kardeşimi, amcamı, amcamın çocuklarını ve halamın çocukları olmak üzere 16 yakınımı kaybettim. Yıllar boyunca Dürümlü`de yaşadığımız acı unutulmaz ama, bu acı da üstüne gelince acılar peşp eşe geliyor ve telafisi de olmuyor.” dedi

“Şehir merkezinde patlatılan bombalar vahşettir”

Şehir merkezlerinde bombaların patlatılmasının bir vahşet olduğunu vurgulayan Yaman konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Şehir merkezinde patlatılan bombalar vahşettir. Vahşetten öte olamaz. Ben bu söylemimi sürekli tekrarlıyorum ve tekrarlayacağım da… Ben bir halkı savunuyorum ve o halk için mücadele verdiğimizi söylüyorum ama kalkıp ta o halkın çocuklarını öldürüyorum. O halkı yok ediyorum. O zaman sen kimi savunuyorsun, neyin savunucususun. Sen böyle yaparsan sen benim savunucum da değilsin, ırkımda değilsin, halkım da değilsin. Kimin maşasısın ve kime hizmet ediyorsun, git oraya… Beni öldürerek bu hakkı iddia edemezsin.”

Yaman, Tanışıktaki olayın tarif edilemediğini, bir ırkın yok edildiğini belirterek, “Sen bir aileyi yok ettin. Bana tek değil, bir ırkı yok ettiler. Bugün de burada bu vahşeti göstermek için ben buradayım. Devletimizden hasarımızın giderilmesini bekliyoruz. Devletimizden tek istediğimiz odur.” şeklinde konuştu

16 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. PKK'nin yaptığı saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir