• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Bombalı saldırıda evi harabeye dönenler göç ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz cuma günü PKK tarafından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde sabah saatlerinde düzenlenen bombalı saldırının ardından ev ve iş yeri harabeye dönen vatandaşlar sağlam kalan birkaç parça eşyasını alarak göç etmeye başladı.  

11 kişinin hayatını kaybettiği, 378 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından evi kullanılamayacak hale gelen vatandaşlar, sağlam kalan ev eşyalarını alarak taşınıyor.

Yanlarına aldıkları bazı eşyalarla evlerini terk eden kimi aileler akrabalarının onlar için bir odalarını ayırdığını söylerken, kimi ailelerde gidecek bir yerlerinin olmadığını söyledi. Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, harabeye dönen evlerinden eşyalarını çıkararak pikaplara yüklediler.

Bazı ailelerin ise soğuk havaya rağmen hırsızlık olaylarına karşı günlerdir eşyalarının başında nöbet tutuklarını söylediler.

Enkaz içerisinde çaresizce bekleyen ve gidecek hiçbir yerinin olmadığını söyleyen İclal Bilge “Bütün eşyalarımız parçalandı. Evlerimizde sağlam eşya kalmadı, sadece bize bir şey olmadı. Bize kalan bu enkazlar oldu. Bu Allah'tan reva mıdır? Nereye gideceğimizi ne yapacağımızı bilemez bir durumdayız. Ne gidecek yerimiz var ne de kimsemiz. Hamdolsun ciddi bir yaralanma olmadı. Çocuklarımın vücutlarına cam parçaları girmişti ama hamdolsun ağır yaralanan kimse olmadı.” dedi.

“O anın korkusuyla yaşıyoruz”

Yıkılmak üzere olan binadan eşyalarını dışarıya taşıyan Sevilay Karaköse, “Bombanın patladığı sırada biz yatıyorduk. Neler olduğunu anlayamadık, her taraf toz duman içerisinde kaldı. Şimdilik abimin evine taşıdık eşyalarımızı. Bizde her gece bir akrabamızın evinde kalıyoruz. Buradaki evimiz kullanılamaz haldedir. Bir daha kim gelecek buraya, o anların korkusuyla yaşıyoruz. Bina temelden sarsıldı.” şeklinde konuştu.

"Allah bizi kurtardı”

Günlerdir çocuklarıyla beraber enkaz içerisinde yattıklarını söyleyen ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Patlama sırasında evde yatıyorduk. Patlama sesiyle uyandığımızda baktık ki her yer yıkılmış. Bizim kurtulmamız bir mucizeydi. Allah bizi kurtardı. Kış geliyor, evlerin hali ne olacak bilmiyoruz. 5 gündür çoluk çocuk hepimiz bu enkazların içerisinde kalıyoruz. Nereye gideceğimizi de bilmiyoruz. Bütün eşyalarımız parçalanmış, her taraf darmadağın olmuş durumda. Çıkarttığımız eşyalarımızı da nereye götüreceğimizi bilmiyoruz. Benim ve 2 oğlumun evi harap oldu. Biz tek olsak bir yer bulunurduk fakat 3 aile nereye gideceğiz ne yapacağız bilmiyoruz. Evlere hırsızlar dadanmış para edecek eşyaları da hırsızlar götürüyor. Bu soğukta Sabaha kadar biz burada nöbet tutuyoruz.Perişan durumdayız, yetkililerden ricamız bir an evvel yardımcı olsunlar. Bu milleti bir an evvel bu ıztıraptan ve en kazlardan kurtarsınlar.” diye konuştu.

Bombalı saldırı anında kahvaltı yaptıklarını söyleyen küçük Rojhat Kızıltaş, patlama anını anlatırken yaşadığı korku gözlerden kaçmadı. (Hüseyin Genel, M. Sıddık Bilge- İLKHA) 














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir