• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
HÜDA PAR bombalı saldırıda mağdur olanları ziyareti etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki partili bir heyet, PKK tarafından Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde düzenlenen bombalı araç saldırısında ev ve iş yerleri hasar gören esnaf ile mağdur aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

11 kişinin hayatını kaybettiği, 378 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıda ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşlara yapılan ziyaretten sonra basın açıklaması yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, saldırının örgütsel çıkar için yapıldığına dikkat çekti.

Bombalı saldırının zarar gören vatandaşların giderlerinin karşılanmasını gerektiğini belirten Turgut, "Biz de bir kez daha altını çiziyoruz masum bir Kürt vatandaşın canı 550 sandalyeden daha kıymetlidir. O birkaç sandalye için onlarca Kürt canına kıyıldı. Yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Binlerce vatandaşımız mağdur edilmiş, evinde kalamadığı için bu kış mevsimini maalesef merdiven diplerinde ya da bina enkazı önlerinde gecesini geçiren vatandaşlarımız var. Yetkililerin verdiği miktarı az görenler vardır. Bu tespit edilmekle beraber şu an ödeneklerin yapılmadığından dolayı esnafımız, Şırnak, Silopi ve Cizre gibi aylarca bekletilirse iflas edecek. Bunlar artık belki de hem çocuklarını hem ailelerini geçindiremeyecek duruma gelecektir.” dedi.

"Bunların gayesi bu haklın hakları değildir"

Turgut, açıklamasının sonunda şunları kaydetti: “Bir daha böylesi ciğer yakan olayların gerçekleşmemsi için tüm muhatapları akli selim olmaya davet ediyoruz. Halkımız artık bu tür insanların gerçek yüzünü görmesinin zamanı gelmiştir. Bunların gayesi bu haklın hakları değildir. Kendi örgütsel çıkarları için hareket ediyorlar bunu görülmesinde fayda vardır.”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise görünen tablonun Suriye`yi, Halep`i ve Kobani`yi andıran manzaralar olduğunu söyledi.

"Bir an önce mağduriyetlerini giderilmesi gerekiyor"

Tanrıkulu, “6-8 Ekim olaylarıyla bölgemizin birçok ilçeleri altı üstüne getirildi. Ve çukur ve barikat siyasetiyle halkımız mağdur edildi. Bu mağduriyetler devam ederken bildiğiniz gibi son zamanlarda şehir merkezlerinde halkımızı hedef alan bombalı saldırılar yapılmaktadır. En son Diyarbakır`da patlatılan bomba ile birlikte binlerce insan ve esnaf mağdur oldu. Geçen yıldan beri Sur`da evlerini terk etmek zorunda kalan insanlarımız varken, onların mağduriyetleri giderilmemişken, bunun üzerine 2 bine yakın aile mağduriyet yaşadı. Bizim yapmış olduğumuz ziyaretlerde özellikle ailelerin başlarını sokabilecek bir yerlerinin olmadığını söylüyor. Devlet otellerde bunlara yer ayırabilir, ellerinde bulunan TOKİ'lere yerleştirip bir an önce mağduriyetlerini giderilmesi gerekiyor.” şekliden konuştu.

Yapılan hasar tespitleri bir an önce esnafa ve ev sahiplerine ödeneğin yapılması gerektiğini ifade eden Tanrıkulu açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu saldırılar mazlum ve mustazaf olan Kürt halkına yapılan büyük kötülüktür"

“Sosyal devlet ağı olma özelliği bunu gerektiriyor. Bu büyük mağduriyetlerin biz tekrar göz önünde bulundurarak bu tür bombalı saldırıları kesinlikle kınıyoruz, lanetliyoruz. Özellikle bölgemizi Suriyeleştirmek isteyen Iraklaştırmak isteyen zihniyeti lanetliyoruz. Bu saldırılar mazlum ve mustazaf olan Kürt halkına yapılacak olan en büyük kötülüktür. Böyle bir manzara insan gördüğü zaman millet vicdanen rahatsız olmaktadır. Biz bir kez daha kamuoyuna sesleniyoruz. Bu işin muhatabına sesleniyoruz. Gittiğiniz yol doğru bir yol değildir, çıkmaz bir yoldur. Halkımızın yakasında elinizi çekin! Kürt halkı gerçek yüzünüzü görmüştür.  Hedefiniz amacınız Kürtlerin temel meşru hakları değildir. Belki Türk solunun devrim fantezilerini uygulamak için veya emperyalist ülkelerin gizli ajandalarını yerine getirmek için bu tür saldırılar yapıyorsunuz. Halkımız bunu hak etmiyor.” (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir