• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
"Bildirilerle ülkenin cumhurbaşkanına saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP’nin Parti Meclisinde yayımladığı bildiriye tepki göstererek, “Bildiriler böyle yayınlamak suretiyle, bu ülkenin cumhurbaşkanına, bu ülkenin hükümetine saldırmak, hiçbir siyasetçiye yakışmaz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Bulvarının ve 88 farklı hizmetin resmî açılışları için düzenlenen törene katıldı. Keçiören Basınevleri Kaşağında düzenlenen törende; Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri ve diğer yetkililer de hazır bulundu. Çok sayıda vatandaşın da iştirak ettiği törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“Millete hizmet etmek ancak adanmayla olur”

Açılışı yapılan ve toplam yatırım bedeli 1 milyar 955 milyon lirayı bulan Yavuz Sultan Selim Bulvarı ile 88 ayrı hizmet ve tesisin başkente hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılan bulvarla birlikte Keçiören’de yaşanan trafik sorununun büyük oranda çözüleceğini, hâlen test sürüşleri devam eden Keçiören metrosunun da yakında hizmete açılacağını söyledi.

Bir şehre hizmet etmenin sadece imkân değil, gönül işi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millete hizmet etmek ancak aşk ile olur, adanmayla olur. Vizyonunuz yoksa, bulunduğunuz şehre meftun değilseniz, oraya hizmet edemezsiniz. Onun için biz yola çıkarken ne dedik? ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir’ dedik. Biz bu anlayışla bu yoldayız. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik, bu yola çıktık. Eğer siyasetçi oturduğu koltuğa güç katmıyorsa, yönetici eğer oturduğu koltuğa güç katmıyorsa, koltuktan güç bekliyorsa ondan bir şey olmaz. Bizler her gece yatağa başımızı koymadan önce nefis muhasebesi yapmanın mecburiyeti içindeyiz. Bugün Hakk için, halk için ne yaptın? Bu soruyu kendimize sormakla mükellefiz. Bizim siyaset felsefemizin temeli işte budur.” diye konuştu.

“Bildirilerle ülkenin cumhurbaşkanına saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz”

1994 yılından beri sorumluluk üstlendikleri her alanda elde ettikleri başarıların sırrının bu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yoksa kalkıp bildiriler böyle yayınlamak suretiyle, bu ülkenin cumhurbaşkanına, bu ülkenin hükümetine saldırmak, hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Ondan sonra da niye yargıya gidiliyor? Nereye gidilecek? Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar, bunun bedelini ödemek durumundadır, hesabını vermek durumundadır” diye ekledi.

Siyaset anlayışlarında, ‘millete ve ülkeye hizmet eden abâd, milleti karşısına alan da bedbaht’ anlayışının yattığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Biz milletimize güvendik, inandık, sırtımızı şu veya bu örgüte değil, sadece ve sadece Hakk’a ve halka dayadık, farkımız bu. Hamdolsun necip milletimiz de bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, mahcup etmedi. Biz ne dedik? ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ Millet arkamızdan yürüdü, bizi hiç yalnız koymadı.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin gündemde yaşanan gelişmelere ilişkin yayınladığı bildiriye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefet partisinin bildirisinde, kalkıyor sarayı ve iktidar partisini ne yazık ki DEAŞ’la ve diğer terör örgütleriyle yardım ve yataklık yapıyor diye suçlama yoluna gidiyorlar. Bunlar ne menem bir ana muhalefet? Böyle bir anlayış olabilir mi? DEAŞ’a karşı bu mücadeleyi kararlı bir şekilde vereceksin; sen de bir bildiri yayınlayıp burada ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış’ kabilinden bizi bastırmaya kalkacaksın.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK derseniz, bir tarafıyla etnik hassasiyetleri kaşıyıp ırkçılık yapar, diğer tarafıyla dünyada artık hiçbir karşılığı kalmamış bir ideolojiye tapar, aynı zamanda bu ideolojinin hedefi olan ülkelerle karışık ilişkiler geliştirir. Hani derler ya, ‘deve deseniz deve değil, kuş deseniz kuş değil’ bunlar tam da işte böyledir. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi, ‘Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk; Sade bir hadise var ortada: vahşetler denk.’ Evet, her şey farklı, vahşetler denk, amaçlar denk… Tek başına bu tuhaf manzara dahi, Türkiye olarak içinden geçtiğimiz sürecin önemini göstermeye yetiyor. Hamdolsun, bazıları hâlâ kendi kısır hesaplarının peşinde koşuyor olsa da, milletimiz oynanan oyunu görüyor.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir