• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...

İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yardımcı olmak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan  "Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü" hayata geçiyor.

İş dünyasını temsil eden TOBB ile çalışma hayatını tanzim eden ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İŞKUR'un ildeki temsilcileri olarak; taraflar arasında imzalanan protokol ile gerçekleştirilmesi hedeflenen mesleki eğitim ve istihdam seferberliğinin temel amaçları üzerinde görüşüldü.

Protokol gereğince İŞKUR, BATSO ve Ticaret Borsası tarafından oluşturulan çalışma grubu hazırlıklarını tamamlayarak tanıtım çalışmalarına başladı. Çalışma Grubu Başkanı Fatma Düzgün Varol "Protokol ile BATSO ve Ticaret Borsası kanalıyla, iş dünyasının nitelikli çalışan ve stajyer ihtiyacını tespit ederek İŞKUR’a iletilecek. İŞKUR da bu talepleri karşılayacak eğitimler verecek, yerleştirmeleri yapacak. Nitelikli eleman ihtiyacı olan işverenlerimizin bu ihtiyacını mesleki eğitim kurslarıyla karşılayacağız. Acil elemana ihtiyacım var diyen işverenlerimizin bu ihtiyacını işbaşı eğitim programları ile karşılayacağız. Stajyer ihtiyacı olan işverenlerin bu ihtiyaçlarını liselerimizden, yüksekokullarımızdan ve üniversitelerimizden karşılayacağız. Proje ile ilgili hazırlık çalışmalarımız devam etmekte, 2017 yılı bütçemizin tahsis edilmesi ile işverenlerimizle bir araya gelerek projeyi hayata geçireceğiz." dedi. (İLKHA)