• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Batman'da 250 kişi organ bağışında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” dolayısıyla özel bir hastanede “Organ bağışına siz de bir el verin” kampanyası için gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Etkinliğe Vali Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı A. Vahap Asma, Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, bazı kurum müdürleri ve hastanenin sağlık personelleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Deniz, bir insana can vermenin bütün insanlığa can vermek gibi olduğunu belirtti.

Deniz, “Biz insanlar ölümlü varlıklarız. 28 binden fazla insanımız organ nakli yapılmadığı için ölüm döşeğinde öleceği günü bekliyor. Ölümü beklemek kadar zor bir şey yok. Geçen yıl 2 bine yakın insanımız organ yetmezliği yüzünden bağışçı bulunamadığı için hayatını kaybetti. Eğer yeterli sayıya ulaşılabilirse bu 28 bin vatandaşımıza yeniden hayat verilecek. Aslında ancak insanlık değerlerine sahip çıktığımız zaman hayattan tat almış oluruz. Ölüme giderken bile birilerine umut olmak çok önemli bir şeydir. 3-4 günde 250 tane vatandaşımız organ naklinde bulundu.” dedi.

Organ bağışında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi ise şunları söyledi:

“Türkiye’de 28 bin kişi organ nakli beklemektedir. Bunlardan maalesef 2 bin hastamız organ bulamadığı için vefat etti. Organlarımızın hayata bir katkı sunma anlamında ihtiyaçları olan bireylere ulaşımını sağlamak amacıyla etkinlikler ve kampanyalar düzenliyoruz. Kentte 4 günde 250 bağış aldık. Batman ilimiz bu kampanyaya başlamadan önce bağış sayısı anlamında Türkiye’de 52. sıradaydı. Nüfus anlamında da şu anda Batman’da Türkiye’de 58. sıradayız. 3 ay içerisinde istediğimiz hedefe ulaşırsak, 2 bin ve üzerinde bir bağış sayısına ulaşabilirsek Türkiye’de ilk 3’üncü sıraya yerleşebileceğimizi umuyorum.”

Etkinlikte organ bağışına dikkat çekmek amacıyla hastane personelinden 45 kişi organ bağışında bulundu. Organ bağışındaki katkılarından dolayı hastane yönetimi tarafından Vali Ahmet Deniz’e plaket verildi.

Ayrıca eşine bir organını veren bir hastaya da Vali Deniz tarafından plaket takdim edildi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir