• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Nusaybinli çocuklar en çok yıkılan okullarını özlüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı bazı mahalleler hariç 25 Haziran’da kısmi olarak kaldırıldı. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ve etrafı telle çevrilen 6 mahallede ise yasak devam ediyor.

Yasağın devam ettiği mahallelerde ev ve iş yerlerinin yanı sıra eğitim kurumları da yıkıldı. Okulları yıkıldığı için başka okullarda eğitim gören çocuklar ise yaşadıkları travmayı ailelerin desteğiyle atlatmaya çalıyor.

“Çadırda yaşamaya devam ediyoruz”

Nusaybin’de çatışmalı ortam zamanında ve sonrasında yaşadıkları zorlukları anlatan 6'ncı sınıf öğrencisi Sevgi Yakut(12), “Biz Nusaybin’in Fırat Mahallesi'nde yaşıyorduk. Çatışmalar ve sokağa çıkma yasaklarının ardından oradan göç etmek zorunda kaldık. Çatışmalar sırasında evimize mermiler isabet etti. İsabet eden mermilerden biri babamı yaraladı. Nusaybin’i terk etmek istemiyorduk ama son sokağa çıkma yasağında Bahçebaşı’na taşınmak zorunda kaldık. Orada çadırda yaşamaya başladık. Bir müddet sonra çadırımız yandı. Çıkan yangında her şeyimiz kül oldu. O olaydan sonra hiç eşyamız kalmadı ve başka bir yere taşınmak zorunda kaldık. Şu an hâlâ çadırda yaşamaya devam ediyoruz.” dedi.

“Evimi, okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim”

Nusaybin Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokulu öğrencisi iken çıkan çatışmaların ardından göç edip Vilayetler Hizmet Ortaokulu’nda okumak zorunda kalan Yakut, “Nusaybin’deki okulumu özledim. Ev ve arkadaşlarımı çok özledim. Tekrar okuluma gitmek istiyorum. Oradaki arkadaşlarımı çok özledim.” diye konuştu. (M. Salih Keskin/M. Hüseyin Temel – İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir