• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
`Azmettiricilerin de yargılanmasını istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı dava 5 Aralık 2016 tarihine ertelendi. Davaya katılan aileler, konu ile ilgili İLKHA`ya değerlendirmelerde bulundular.

Davanın sulandırıldığını söyleyen aileler, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eski DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt`ün azmettiren konumunda yargılanmasını istediler.

Yasin Börü`nün amcası Mustafa Börü, dava dosyasında birçok eksiklik olduğunu belirtti. Börü, “Diyarbakır emniyetinden yine buraya bilgi gelmemiş. Emniyete ve Diyarbakır Savcılığına verdiğimiz şikâyetler buraya yansımamış. Bu bir eksikliktir. Paralelci polisler bazı bilgileri tahrip ettiler. Tahrip edilen bilgiler davada görülmüyor. Sanıklar davanın sulandırıldığını söylüyorlar ama onlar davayı sulandırıyorlar.” dedi.

Mahkemede bir sanığın, “Başkanlarımızı içeri aldınız” söylemine tepki gösteren Börü, sözlerine şöyle devam etti:

“Mahkemede bir sanık kalkıp, ‘Kürt olduğumuz için bize bunlar yapılıyor.` dedi. Yetmezmiş gibi ardından ‘Başkanlarımızı içeri aldınız.` ifadesini kullandı. Kürtçe konuşmaya çalıştı ama Kürtçe konuşamadığı için Türkçe konuşmaya devam etti. Ben onun Kürt olduğuna inanmıyorum çünkü Kürtçe bilmiyordu. Bununla beraber katlettikleri şehitlerin tamamı Kürt çocuklarıdır. Hatta şehit annesi mahkemede Kürtçe konuştu. Mahkeme, tercüman aracılığıyla konuşmasını dinledi.”

“HDP yetkililerinin mahkemede yargılanmalarını istiyoruz”

Azmettirici konumunda olanların da yargılanmasını istediğini ifade eden Börü, “Baştan beri özellikle HDP yetkililerinin burada yargılanmaları için dilekçe verdik. Ancak mahkemede yargılanmadılar. Biz onların da bu mahkemede yargılanmalarını istiyoruz. Çünkü asıl müsebbipler onlardır.” şeklinde konuştu.

“Demirtaş, Kışanak ve Zümrüt`ün dosyaya dâhil edilmesini istiyorum”

Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz, şunları söyledi: “Biz adaletli bir duruşma olmasını istiyoruz. Duruşmada sanıklar mağdur olduklarını söylüyorlar. Peki, onlar mağdur ise mağdur olmayan kimdir? Kendilerini mağdur göstermeye çalışıyorlar. Bir de sanıklar Kürt olduklarını söylüyorlar. Peki, biz Kürt değil miyiz? Biz, doğru dürüst Türkçe bilmiyoruz. Oğlum Kürt değil miydi? Benim oğlum fakirlere kurban eti dağıtıyordu, sen ise akşama kadar teröriste yardım ediyorsun. Ben ayrıca, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve Zübeyde Zümrüt`ün de bu dosyaya dâhil edilmesini istiyorum.”

“Demirtaş`ın yargılanması için savcılığa dilekçe vereceğiz”

Hüseyin Dakak`ın babası Öztekin Dakak ise “Davada bir sulandırma var. Mahkeme, adil olacak bir mahkemeye benzemiyor. Adaleti Allah`tan bekliyorum. Mahkemede Selahattin Demirtaş ve Zübeyde Zümrüt`ün azmettirici olarak bu dosyada olması için beyanlarımız oldu ama dikkate alınmadı. En yakın zamanda diğer şehit aileleriyle beraber Selahattin Demirtaş`ın azmettirici olarak bu davada yargılanması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vereceğiz.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel/Zeki Aras–İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir