• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Belirli alanlar dışında hafriyat dökenlere ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını belirlenen alan dışına bıraktığı tespit edilenlere idari para cezası kesileceğini duyurdu.

Batman’da yol, inşaat ve altyapı çalışmaları faaliyetlerinden kaynaklanan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının yoğun olduğu belirtilen Valilik açıklamasında, “Batman Belediye Başkanlığınca Hasankeyf yolu üzeri TÜVTÜRK araç muayene istasyonu karşısı ve İl Özel İdaresince Bismil yolu üzeri Batman çayı mevkiinde belirlenmiş iki adet hafriyat atığı depolama alanı bulunmaktadır. Hafriyat atıklarının belirlenen alanlar dışına dökülmesi yasaktır. Hafriyat atıklarını ‘Batman Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından belirlenen alanların dışına boşaltanlara ve bırakanlara 49 bin 95 TL, ithal edenlere 122 bin 748 TL idarî para cezası verilir’ hükmüne göre idari para cezası uygulanmaktadır.” denildi.

Çevre kirliğinin en aza indirilmesi amacıyla Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerekli denetimlerin yapıldığı ifade edilen açıklamada, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını belirlenen alan dışına bırakıldığı tespit edilenlere Çevre Kanunu kapsamında idari para cezası kesileceği kaydedildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir