• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Karpuz çekirdeği hasadı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'de güzel tadıyla bilinen karpuz çekirdeğinin hasadına başlandı. Çiftçiler, ektiği diğer ürünlerin giderlerinin arması nedeniyle karpuz çekirdeği yetiştirmeye yöneldi.

Uzun kış günlerinin vazgeçilmezi olan karpuz çekirdeği bir kısım çiftçi, alternatif olarak karpuz çekirdeği yetiştiriyor.  

Dönümünden 60 ila 90 kilogram arasında karpuz çekirdeğinin elde edildiğini belirten çiftçiler, Patoz ile hasadı yapılan karpuz çekirdeğinin kilosunu 3 TL'ye sattıklarını söylediler.

Mısır ve pamuk ekiminde giderlerinin fazla olması nedeniyle karpuz çekirdeği yetiştirmeye yöneldiğini söyleyen Çiftçi Mehmet Acet, birinci üründen sonra tarlayı nadasa bırakmak yerine ikinci ürün olarak karpuz çekirdeği ektiğini söyledi.  

İlçede çekirdek karpuzu yetiştiriciliği yapan Acet, "Pamuk ve mısır üretiminde maliyetin fazla olması, sulama için tüketilen elektriğin yüksek faturası ve elektrikteki dalgalanma nedeni ile alternatif ürün olarak çekirdek karpuzu yetiştirmeye başladık. Karpuz çekirdeği geliri az ama emeği ve masrafı fazladır. Fakat mecburi ekim yapıyoruz." dedi. (Sabri Acet-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir