• DOLAR 32.505
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2487.432
  • ...
Yasin Börü davası 5 Aralık`a ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısı üzerine sokağa çıkan PKK/HDP yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 9`uncu duruşması Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 5 Aralık 2016`ya erteledi.

Saat 10.00`da başlayan duruşmaya mağdur aileler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve hukukçular gözlemci olarak katıldı. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Mehmet Yavuz ve Erdal Elibüyük'ün de katıldığı davaya ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, Diyarbakır Eski Milletvekili Mine Lök Beyaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Erkan ve Kadın Kolları Genel Başkanı Şeyma Güvenci de iştirak etti.

Müşteki ve sanık avukatlarının ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 5 Aralık 2016`ya erteledi. (M. Hüseyin Temel, Zeki Aras- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir