• DOLAR 32.512
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2490.755
  • ...
Şırnaklı ve Nusaybinli ailelere yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinin 6 mahallesinde, Şırnak kent merkezinin ise tamamında 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasak ile beraber yaşanan çatışmalardan kaçan yüzlerce aile, Mardin merkez Artuklu ilçesine yerleşti.

Özellikle iç göçten dolayı mağdur olan ailelere yardım etmek üzere kurulan Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, il merkezinde halen 650 civarında Nusaybinli ve Şırnaklı ailenin kamet ettiğini belirterek bu ailelere yardım elini uzatmak için hayırsevere yardım çağrısında bulundu.

Mardin’in Artuklu ilçesinde ikamet eden mağdur ailelere ilişkin bilgi veren Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Abdussamet Yılmaz, “Mardin’in Artuklu ilçesinde halen 650 aile bulunmaktadır. Bunlar Şırnak ve Nusaybin’in 6 mahallesinden gelen vatandaşlardır. Önceden 3 bin 786 aile kayıtlarımızda mevcuttu. Bunların yanı sıra bize müracaatta bulunmayan aileler de vardı. Artuklu ilçesine göç eden toplamda 4 binin üzerinde aile vardı. Bu aileler Cizre, Silopi, Şırnak, Nusaybin ve Sur’dan gelen insanlarımızdı. Şu anda bu yerlerde hayatın normale dönmeye başlamasıyla bu ailelerimiz evlerine geri döndüler. Şırnak’ın tamamı ve Nusaybin’in 6 mahallesinde halen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bu yerlerde de hayat normale döner.” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra gelen yardımların azaldığını belirten Yılmaz, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra gelen yardımlar azalmaya başladı. Şu an bize çok az yardım geliyor. Bu yüzden hayırsever insanlarımızdan yardım talebinde bulunuyoruz. Platformumuz halen hizmetine devam etmektedir. Artuklu ilçemizde halen mağdur ailelerimiz yaşıyor. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız varsa platformumuza gelebilirler veya platformumuzun banka hesabına para yatırarak yardımda bulunabilirler.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında yardıma muhtaç olanlara sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, “Ailelerin durumu iyi değil, hepsi perişan bir durumdalar. Evden hiçbir şey alamadan çıkıp Mardin’e geldiler. Bu ailelerin en çok ihtiyacı olan şey ev eşyası ve gıdadır. Kış mevsimine girmek üzereyiz. Bu nedenle ihtiyaçlar da çoğalacak. Bu aileler hem kira ödüyor, hem çocuklarının okul harçlığı, yakacak vs. her şeye ihtiyaçları var. Bizim bu insanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Gün kardeş olma günüdür. Hayat devam ediyor İnşallah Ortadoğu’daki savaş biter ve her şey güzel olur.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir