• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`6-7 Ekim olaylarında kimin suçu varsa yargılansın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  (AA) Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te meydana gelen olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri, saldırıya neden olan herkesin yargılanmasını istiyor.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle "Sokağa çıkın" çağrısı üzerine, PKK/PYD yandaşlarınca 35 ilde 6-8 Ekim 2014'te gerçekleştirilen, 2 polisin şehit olduğu, 31 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarda Diyarbakır'da çocuklarını kaybeden ailelerin acısı dinmiyor.

Faillerin cezalandırılmasını isteyen acılı aileler, Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarına neden olmakla da suçlanması yönündeki düşüncelerini anlattı.

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, HDP'nin çağrısı üzerine sokağa çıkanların oğlunu ve arkadaşlarını vahşice katlettiğini, bunda payı bulunan herkesin cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin tutuklanmasına değinen Börü, "Onlar her ne kadar yakalansa da bu acı unutulmaz çünkü bizim çocuklarımız vahşice katledilmişlerdi. 6-7 Ekim olaylarında kimin suçu varsa yargılansın." dedi.

"Rahat uyuyacağız"

Olaylar sırasında katledilen Hasan Gökguz'un babası Mehmet Gökguz, yoksullara kurban eti dağıtan oğlunun, HDP'nin çağrısının ardından sokağa çıkanlar tarafından katledildiğini anımsattı.

"Önceden 'Onlar yakalanana kadar ne biz ne de çocuklarımız rahat uyuyacak' diyordum. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yakalandı. Şimdi çocuklarımız da biz de rahat uyuyacağız." diyen Gökguz, şunları kaydetti:

"Demirtaş'ın dosyasının 6-7 Ekim olaylarına ilişkin dosyayla birleştirilmesini istiyoruz. Demirtaş'ın tutuklandığı gün, torunum Hasan eline bayrak alıp, 'Kahrolsun PKK' diye bağırdı. Bu dünyadaki cezası biter ama diğer dünyada Demirtaş'ın yakasını bırakmayacağız. Milleti sokağa çağırıyordu. Allah yetim kalan iki torunum ve binlerce yetimin hakkını bırakmaz. O çocukların yetim, kadınların ise dul kalmasına sebep oldu. Kürt halkı mazlumdur, kimsenin kanının dökülmesini istemez."

Oğlu Hasan ve arkadaşlarının haksız yere öldürüldüğüne işaret eden Gökguz, evlatlarını acısının hiç dinmediğini vurguladı.

"PKK'ya çukur kazdıran, destek veren onlardı. Evladımızı kaybettikten sonra kimse gelip bizim boynumuza sarılamadı. 'Anne, baba, bayramınız kutlu olsun' demedi." ifadelerini kullanan Gökguz, adaletin yerini bulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir