• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
"Azmettiriciler hakkında da gerekli soruşturma ve kovuşturma yapılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısı üzerine sokağa çıkan PKK/HDP yandaşları tarafından 6-8 Ekim 2014 tarihli olaylarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 9`uncu duruşması Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı da duruşma öncesi bir basın açıklaması düzenleyerek olayların azmettiricisi olan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ`ın dava dosyasına dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Basın açıklamasını AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Av. Zeynep Gülyılmaz okudu.

Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledildiğini belirten Zeynep Gülyılmaz, “Bu olaylar sırasında Diyarbakır` da, henüz on altı yaşında bir çocuk olan ve fakirlere Kurban eti dağıtmak için arkadaşlarıyla sokağa çıkan Yasin Börü ve arkadaşları da, defalarca bıçaklanıp, sopalarla kemikleri kırılıp, pencereden aşağı atılarak, yerlerde sürüklenerek, kurşunlanarak, cansız bedenlerine dahi işkence edilerek, sonunda da yakılarak hunharca katledilmişlerdir. Yapılan terör olaylarıyla ve böylesine hunharca işlenen cinayetlerle, aslında kendileri gibi düşünmeyen ve boyun eğmek istemeyen bölge halkına gövde gösterisi yapılmış ve gözdağı verilmek istenmiştir. Aslında amaçları; Türkiye`nin birliğini, dirliğini, kardeşlik ve barış ortamını bozmaktır.” dedi.

Olayların azmettiricilerinin HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olduğuna vurgu yapan Gülyılmaz, “Kamuoyunda ve özellikle seçimler sırasında, sürekli olarak barış, kardeşlik, demokrasi ve insan haklarından bahseden, kendileri gibi düşünmeyen herkesi faşistlikle suçlayan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ` ın, terör örgütünün çığırtkanlığını yapmaktan başka bir tavırları kamuoyuna yansımamıştır. Gerek sosyal medyadan yazılı, gerekse medya ve meydanlarda şifahi olarak, terör örgütü PKK`nın sözcülüğünü yapmışlardır. Bu olayların arifesinde de halkı sokağa çıkmaya çağırmaları bu katliamlara sebep olmuş, başta yaşama hakkı olmak üzere, insanların tüm haklarını elinden almıştır.” ifadelerini kullandı.

Azmettiricilerin de yargılanması gerektiğini belirten  Gülyılmaz sözlerine şöyle devam etti:

“Güvenlik nedeniyle, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam eden davanın kabul edilen iddianamesine göre, sadece olaya karıştığı tespit edilenler hakkında soruşturma yapılmış ve kovuşturma başlamıştır. Bu durum, hem mağdur ailelerin canını yakmış, hem de kamuoyunun vicdanını rahatsız etmiştir. Yeni Yasin Börü vakalarının yaşanmaması için, milleti bölmek ve terör örgütlerinin işini kolaylaştırmak isteyen, halkı kin ve nefrete sürükleyerek tahrik eden ve organize bir şekilde sokağa döken gerçek azmettiriciler hakkında da gerekli soruşturma ve kovuşturmanın yapılarak, hak ettikleri cezalara çarptırılmaları gerekmektedir. Ancak o zaman adalet yerini bulacak ve kamuoyunun vicdanı bir nebze olsun rahatlayacaktır.” (M. Hüseyin Temel, Zeki Aras – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir