• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
`Adalet ve şefkati Hz. Ömer`den ayıramazsınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun kasım ayını “sahabe ayı” ilan etmesi dolayısıyla İstanbul koordinatörlüğü tarafından “Fâruk`u Adil: Hz. Ömer” adlı anma programı düzenlendi.

İstanbul İlim Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (ilim-Der) ev sahipliği yaptığı etkinlik, Göngüren Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın gözlendiği etkinlik, Hafız Abdullah Gözüngül`ün Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seslendirilen ezgilerle devam eden programa konuşmacı olarak katılan İsa Güvendik, Hz. Ömer`in tek bir kelimeyle anlatılamayacağını söyledi.

Ashabın gökteki yıldızlar gibi olduğunu ve onlara uyanın yolunu kaybetmeyeceğini belirten Güvendik, “Bizleri Hz. Ömer`i anlamak ve tanımak, onun gibi yaşamak adına bir araya getiren Rabbimize hamdolsun. İnsanların ve insanlığın öğretmeni muhakkak ki peygamberlerdir. İnsanların önderi ve rehberi olan peygamberlerin de en yakın öğrencileri ve onlardan aldıklarını bize aktaranlar da muhakkak ki sahabelerdir. Allah Resul`ü sahabeleri için ‘Onlar gökteki yıldızlardır. Kim onlara uyursa yolunu kaybetmez.` demiştir.” dedi.

Her Peygamber ve sahabenin bazı vasıflarla özdeşleştiğini dile getiren Güvendik, Hz. Ömer denince akla adalet ve şefkatin geldiğini ifade etti.

“Hz. Ömer`le adaleti, şefkati, güç ve kuvveti birbirinden ayıramazsınız”

Güvendik, konuşmasını şöyle tamamladı: “Doğruluk dediğimiz zaman Hz. Ebubekir aklımıza gelir. Hayâ ve edep dendiği zaman Hz. Osman aklımıza gelir ama Hz. Ömer dendiği zaman adalet, rahmet, güç, şefkat akla gelir. Hz Ömer tek bir sözle tarif edilmez.  Hz. Nuh ve Hz. İbrahim dendiği zaman o devrin tevhit mücadelesini anlatmışınız demektir. Şehit Hasan Elbenna`yı anlatırken onun davası olan İhvanı Müslimin`i anlatmışınız demektir. Çünkü onlarla davaları et ve tırnak gibidir, ayıramazsınız. Hz. Ömer`i de anlatırken adaleti, şefkati, güç ve kuvveti anlatmışınız demektir. Hz. Ömer`le bunları birbirinden ayıramazsınız.”

Program, Hz. Ömer`in adaletiyle ilgi tiyatro gösteriminin ardından sona erdi. (Ahmet Karakaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir