• DOLAR 32.515
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2492.348
  • ...
`Tepebaşı Camimizi Ramazan ayına yetiştirmeyi hedefliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Tepebaşı Mahallesi'nde bulunan ve yer darlığından dolayı yıktırılıp yapımına yeniden başlanan Tepebaşı Hacı Abdal Dalgıç Camiinin kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. İlçe Müftüsü Masum Taşçı, mayıs ayında yapımına başlanan camiinin Ramazan ayına yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Müftüsü Masum Taşçı, caminin 3 katlı, bin 500 kapasiteli olacağını ve Kur'an Kursu ile taziye evinin yapılması planlandığını söyledi.

Mayıs ayında yapımına başlanan cami inşaatının devam ettiğini söyleyen Taşçı, "Allaha şükürler olsun şu an kubbe aşamasına gelindi, alt katın duvarları örülmeye başlandı. Yakın zamanda inşallah kaba inşaatı bittikten sonra ince işlere başlamış olacağız. Niyetimiz Ramazan ayına bu camiimizi yetiştirebilmektir. Çünkü oldukça kapasiteli bir cami, rahat bin 500 insanın bir anda namaz kılacağı bir yer. " dedi.

Taziye evi ve Kur'an Kursunun da yapılacağı bilgisini veren Taşçı, "Caminin alt katında taziye evini düşünüyoruz. Çocukların Kur`an-ı Kerim ve dini bilgileri öğreneceği Kur`an kursunu düşünüyoruz. İnşallah şehrimize hayırlı bir mabet kazandırılmış olacak. Yüce Allah buna vesile olanlardan ve bu hayrı işleyenlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan- İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir