• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Vahşet İkinci Kez Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde PKK`lılarca düzenlenen, 9 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda yaralananlar arasında, Tanışık Köyü sakinlerinin akrabaları da bulunuyor. Dürümlü katliamında 2 kardeşi, 8 kuzeni, 5 yeğenini ve amcasını kaybeden Hacı Çelebi Yaman; Bağlar`daki saldırıda da biri bebek, 3`ü çocuk 8 akrabasının yaralandığını ifade etti. Evinin mutfağında çocuklarına kahvaltı hazırladığı esnada patlamanın etkisiyle hayatını kaybeden Zeynep Sevinçer`den de geriye 2 aylık bebeği kaldı.

SİVİLLERİ KATLEDEREK NEREYE VARACAKLAR?

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde PKK`lılarca düzenlenen, 11 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda yaralananlar arasında, Tanışık Köyü sakinlerinin akrabaları da bulunuyor. Terörün en çok sivillere zarar verdiğine işaret eden Yaman, PKK`nın hain bir şekilde saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. Yaman, terörden bir kez daha zarar gördüklerine dikkati çekerek, “Terör örgütü canımızı yakmaya devam ediyor. Neyin davasını yapıyorlar, amaçları nedir, bunu bilmek istiyoruz. Bir vatandaş olarak söylüyorum, sivilleri katlederek nereye varacaklar? ‘Sivilleri öldürmüyorum.` diyorsun ama hedefte hep siviller var. Bu vahşeti, caniliği nereye kadar sürdürecekler? Yeter! Diyorlar ki, ‘Bu halkı savunuyoruz.` Ama bu halkı katlediyorsunuz. Diyecek laf bulamıyorum.” ifadelerini kullandı.

DÜRÜMLÜ KATLİAMINDA NELER OLMUŞTU?

Bingöl`ün Genç ilçesinden gasp ettikleri kamyona 15 ton patlayıcı yükledikten sonra 12 Mayıs gecesi Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesine bağlı Tanışık`a getiren PKK`lılar ile durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmıştı. Vatandaşların kamyonu köylerine almak istememesi üzerine PKK`liler Dürümlü mezrasına doğru hareket ederler. Köylüler tarafından takibe alındıklarını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirirler. 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmişti. PKK`nin gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

“YARALI AKRABALARIMDAN BİRİ 6 AYLIK BEBEK”

PKK`lilerin sivillerin canını yakmaya devam ettiğini vurgulayan Yaman, şu değerlendirmede bulundu: “Bu da benim acım. Ülkenin neresinde olursa olsun hepsi benim acımdır. Köydeki herkes akraba ve terör örgütü canımızı yakmaya devam ediyor. Yüreğimiz yanıyor ama elimizden bir şey gelmiyor. Taziyemiz hala devam ediyorken üstüne bu da geldi. Ne yapacağız, bilemiyoruz. Terör örgütlerini lanetliyorum. Kimin maşalığını yapıyorlar, kime hizmet ediyorlarsa bilmek istiyoruz. Yaralanan akrabalarım arasında biri 6 aylık bebek; 6, 10 ve 12 yaşlarında çocuklar da var. Bunlar özelikle de sivilleri hedef alarak saldırıyı yaptılar. Böyle katliamlar yapılmaz, çocuklar ölmesin, yazıktır artık.” Akrabalarının evde kahvaltı yaptığı sırada patlamanın meydana geldiğini anlatan Yaman, “Saldırının trafiğin en yoğun olduğu esnada gerçekleştirilmesi, sivillerin hedef alındığını gösteriyor.” dedi.

2 AYLIK BEBEK ÖKSÜZ KALDI

Diyarbakır`da bomba yüklü araçla yapılan saldırı sırasında evinde bulunan Zeynep Sevinçer (28) ağır yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan Sevinçer, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Hastanesi morguna getirilen Sevinçer`in cenazesi yapılan otopsinin ardından gözyaşları eşliğinde yakınları tarafından Yeniköy Mezarlığına defnedildi.

ÇOCUKLARINA KAHVALTI HAZIRLIYORDU

Sevinçer`in yakınları, anne Sevinçer`in; evinin mutfağında çocuklarına kahvaltı hazırladığı esnada patlamanın meydana geldiğini, patlamanın şiddetiyle Sevinçer`in üzerine kalorifer peteği ve şarapnel parçalarının geldiğini söylediler. Sevinçer ile beraber aynı evde görümcesi Gamze Sevinçer ile çocukları Yusuf Eymen ve Azra Şirin`in de yaralandığını ifade eden yakınları, taziyenin Mardin`in Mazıdağı ilçesinde kurulacağını belirttiler. 2 çocuk annesi olan Sevinçer`den geriye 2 aylık bebek Yusuf Eymen ile 5 yaşındaki Azra Şirin kaldı.

HEPİMİZ ÖLEBİLİRDİK

Saldırıda evi hasar gören Gülbahar Bali, olay anında yaşadıklarını anlattı. Patlamaya uykuda yakalandıklarını söyleyen Bali, “Evim en üst kattaydı. Allah`a şükür can kaybımız yok. Olay anında evdeydim. Çocuklarımla beraber, yatıyorduk. Patlama sırasında ayakta olsaydık hepimiz ölebilirdik. Uykuda olduğumuz sırada birden camlar ve şarapnel parçaları uçuştu. Eşyalar yerlerinden fırlayıp üzerimizden geçti.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir