• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
`Yetkililerden hasarımızın giderilmesini istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde PKK tarafından patlayıcı yüklü minibüsle gerçekleştirilen saldırıda evleri hasar görenler, yaşananlara tepki göstererek mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundular.

Saldırıda ev, işyeri ve araçları büyük çapta hasar gören mağdurlar, kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde barınabilecek hiçbir yerlerinin olmadığını söylediler.

Olaydan önce evinin bütün eksiklerini tamamlayan Mahmut Oğur, saldırıdan sonra 5 kişilik ailesiyle açıkta kaldı. Oğur, “Evimin bütün eksikliklerini gidermiştim. Doğalgazı, boyayı yapmıştım. Sabah parkeci gelecekti, yerleri yapacaktım. Yan binada bir yakınım var, onun evinde kalıyordum. Yataktayken birden ses geldi. Dolap parçaları ve camlar üzerimize düştü. Ayağımdan yaralandım.” dedi.

“Eşyalarım hırsızlar tarafından çalındı”

Zararının rakamlarla ifade edilemeyeceğini belirten Oğur, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim durumumuzu soran kimse yok. Gördüğünüz gibi burada mağduruz. Ne evimiz, ne yerimiz, ne de yurdumuz var. Bir kiralık daire arıyoruz, bulursak yerleşeceğiz. Eşyalarımın hepsi gitti. Hurda olan eşyalarım evde, diğerleri ise hırsızlar tarafından çalındı. Şimdi sadece yataklar elimizde kalmış. Şu an abimin evinde kalıyorum. Olayın iç yüzünü bilmiyoruz. Bana göre insanoğlu bunu yapamaz.”

Evi kullanılamaz hale gelen Ahmet Tavlar, “Patlama, işte olduğum esnada meydana geldi. Haber geldi, patlama olduğunu söylediler. Bu kadar büyük bir patlamanın olduğunu beklemiyordum. Patlama yerine geldim. Oturduğum apartmana bakınca şok oldum. Evde annem, eşim ve çocuklarım vardı. Onların hayatından şüphelendim ama çok şükür sadece ufak tefek yara almışlardı. Bu şekilde bir patlamadan insanların sağ çıkması mucizedir.” ifadelerini kullandı.

“Kira fiyatları çok yüksek, fırsatçılık var”

Tavlar, geçici olarak kardeşinin evinde kaldığını dile getirerek, “İki gündür buradayım, bir yetkili ile karşılaşmadım. ‘Hasar tespit ekibi gelecek` dediler. Bekliyoruz ama halen göremedik. Geçici olarak kardeşimin evindeyim, kiralık ev arıyorum. Kira fiyatları çok yüksek, fırsatçılık var. Saldırılarla halk mağdur oluyor. Terör nereden gelirse gelsin, insanlığın düşmanıdır. Bakın Suriye ve Irak`ta meydana gelen olaylarda sürekli masum insanlar zarar görüyor. Güçlü insanlar her zaman yerinde kalıyor. Mağdur olan bütün vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi ve bir daha böyle olayların olmamasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Kapıyı kırarak eve girdim, manzara korkunçtu”

Saldırının bir diğer mağduru Cengiz Kemik, kiraların yüksek olmasından şikâyet ederek, “Patlama olduğunda ben iş yerinde, eşim ve bir çocuğum evdeydi. O esnada yerin sarsıldığını hissettim. Ardından eşim arayarak patlama olduğunu söyledi. Hemen eve geldim. Kapıyı açmaya çalıştım ama açılmıyordu. Kapıyı kırarak eve girdim, manzara çok korkunçtu. Bu binada oturan 28 kişi benim gibi mağdur. Allah çocuklarımızın canını korumuş. Dün kiralık ev arıyordum, 600 liraya ev buldum. Ev sahibi 2 saat sonra emlakçıya evi 700 liradan aşağıya veremeyeceğini söylemiş. Dışarıda kalmamak için evi tuttum. Mağdurum, yetkililerden yardım bekliyorum. Bu saldırıyı yapanları kınıyorum.” dedi.

“Birliğimiz olsa bunlar olmazdı”

Evinde yaklaşık 10 bin TL`lik hasar oluşan Mehmet Alagöz, şunları söyledi:

“Patlama olduğunda evde değildim. Ekin işin için köye gitmiştim. Eşim bebeği emzirmek için beşikten almıştı. Patlama olduğunda evin kapısı beşiğin üzerine düştü. Şayet bebeğim beşikte olsaydı, ölebilirdi. Çok şükür, Allah korudu. Maddi gücüm yok. 4 aydır çalışmıyorum, bu hasarı gidermek için borç almam lazım. Yetkililerin zararımızı karşılamalarını istiyorum. Allah, bu saldırıyı yapanları kahr-u perişan etsin. Dün burada kadınların parçalarını topladık. Keşke bunlar olmasaydı. Bu sadece Müslümanların içerisinde oluyor. Birliğimiz olsa bu olmazdı.”

“Yetkililerden hasarımızın giderilmesini istiyoruz”

Patlamada kızı yaralanan Hamdullah Alagöz ise “Ben evde değildim. Çocuklar beni arayarak patlama olduğunu ve kızımın yaralandığını söylediler. Hastaneye gittim. Kızımın yarasını tedavi etmiştiler. Hasarım 15 bin lira var. Yetkililerden hasarımızın giderilmesini istiyoruz. Bizim gücümüz yok, yardım etsinler.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel/Emrah Deniz–İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir