• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
"Kantinlerde yasaklı ürün kararı yeniden gözden geçirilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kantinlerde yasaklı ürün kararını komisyonda görevli FETÖ’ye mensup kişilerin aldığını ve kararı alan komisyon üyelerinin de çoğunun FETÖ soruşturması ile içeriye alındığını vurgulayan Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, FETÖ’nün bir oyununun da kantinciler üzerinde oynandığına dikkat çekti.

Okul kantinlerinde çıkarılan yasaklı ürünler kararı ile öğrencilerin, velilerin ve kantincilerin de mağdur edildiğini söyleyen Kelleci, komisyon kararı için Gaziantep milletvekillerinin ivedi bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Araştırılsın, ürünler gerçekten zararlı ise yasağa razıyız.” dedi.

"Komisyon kararında FETÖ etkili oldu"

Kelleci, “Kantinciler odası olarak yasaklarla ilgili kurulun tekrardan toplanarak kararı yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Komisyon  yanlış karar  almıştır. Bu kararı alanların çoğu şu an FETÖ’den dolayı içeriye alındı. Bu FETÖ’cü komisyon üyeleri tarafından kasıtlı olarak çıkarılmış bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

Öğrenci velilerinin şu anda bir ikilem içinde olduğuna dikkat çeken Kelleci, “Hangi ürün zararlı hangi ürün yasaklanmalı, yıllardır bakanlığın satılmasına izin verdiği ürünler şimdi zararlı deniliyor. İşin aksi yanı da yasaklanan bu ürünler sadece kantine yasak okulların karşısında yer alan büyük AVM’lerde marketlerde serbest. Bu konuda devletimizden ve Gaziantep milletvekillerimizden çare bekliyoruz.” dedi.

"Veliler ikilem içinde kaldı"

Velilerin de öğrencilerine kantinden bir şey alma hususunda ikilem içinde kaldığını, aynı ürünlerin kantinde yasak olmasına karşın marketlerde serbest olduğunu söyleyen Kelleci, “Veliler büyük bir ikilem içinde. Alsak mı almasak mı sıkıntısı yaşıyor. Okul kantininde bisküvi de çikolata da yasak deniliyor. Ama bunun satışı marketlerde serbest. Çocuk zaten oralardan alıyor. Ulusal firmalara da baktığımızda yalnızca bir firma yeni çıkarılan ürünlerin üretimini gerçekleştiriyor, diğer tüm firmalar üretimi kaldırdı. Bu durum tekelciliğe yönlendiriyor. Öğrenci velileri de net bir açıklama bekliyor. Madem yasaksa neden sadece kantincilere yasak?” dedi.

"Komisyon üyelerinin çoğu FETÖ soruşturmasından içerde"

Komisyon kararının yeniden incelenmesi sonucunda, gerçekten zararlı bulunan ürünlerin yasaklanmasına razı olduklarını, ancak kararın düşündürücü olduğunu kaydeden Kelleci, “Küçük esnafın korunmasını talep ediyoruz. Küçük esnaf vergisi ile desteği ile devletinin her zaman yanında olmuştur. Ancak kantinlerde yasaklı ürün telaşesini FETÖ’cü insanlar çıkartmıştır. Ürün yasaklamasına giden komisyon üyelerinin bugün çoğu FETÖ soruşturmasından içerde. Komisyon kararı yeniden incelenmeli. Gerçekten zararlı ise biz yasaklanmasına razıyız.” şeklinde konuştu.

"Okul önlerinde tehlike bekliyor"

OHAL durumu ile çıkarılan yasa ve yönetmeliklerle öğrenci velilerinin okul içerisine alınmadığını ve okul önlerinde oluşan kalabalığın art niyetli insanlar tarafından kullanılabilme tehlikesi olduğunu da söyleyen Kelleci, şunları söyledi:

“OHAL durumundan dolayı çıkarılan yasa ve yönetmeliklerle öğrenci velileri sabah ve öğle saatlerinde okul içerisine alınmıyor. Önümüz kış ayları ve bu durumda hem öğrencilerimiz hem de öğrenci velilerimiz mağdur olacaklardır. Öğrenci velileri güvenlik hususuyla okulun belirli bir bölümünde içeriye alınabilir. O kalabalıkta kötü niyetli insanlar da barınabiliyor. Okul giriş-çıkışlarında fazlasıyla bir kalabalık oluyor. Öğrenci velilerine çıkarılacak bir belge ile okul içine alınabilir, böylelikle hem mağduriyet giderilir hem de tehlikenin önüne geçilir.”

Gaziantep’te okul kantinlerinin öğrencilere üç çeşit yemek vermek için hazır olduğunu belirten Kelleci, “Kantinlerimizde biz yemek çıkartmaya hazırız. Hem de bir gün önceden yapılıp servis edilen yemekte değil, anlık, taze olarak üretime hazırız. Bunu tarım müdürlüğü de, zabıta müdürlüğü denetleyebilir. En azından çocuğun seçme hakkı olsun. Biz günlük üç çeşit yemek çıkartma kapasitesine de sahibiz. Tüm denetimlere de hazırız. Çocukların sağlığı için zararlı olacak ürünleri zaten bizler satmayız.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir