• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Kayyım LGBT renklerine boyanan park girişini beyaza boyattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesi`ne kayyım olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, eski DBP'li belediye tarafından LGBT renklerine boyanan Atatürk Parkı girişindeki direkleri beyaza boyattı.

Kayyım öncesi DBP'li Batman Belediyesi tarafından Atatürk Parkı`nın girişi   LGBT`lilerin sembolü olan renklerle şekillendirilmişti. Yaşanan bu durum tepkilere neden olmasına rağmen Batman belediyesi bu kararından vazgeçmemişti.

Vatandaşlar, şehrin en büyük parkı olan ve bütün bir Batman halkına hitap eden bir yerde sapkın ve hastalıklı bir grubun propagandasının yapılmasına karşı tepki göstermişti.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz birkaç ay öncesinde boyanan parkın girişi LGBT`lilerin sembolünü andırdığından dolayı Turgut Özal Bulvarı üzerinde yer alan ve kent sakinlerinin sıkça gittiği Atatürk Parkı`nda skandal bir isim değişikliği yapılarak ‘Eşcinseller Parkı` olarak değiştirilmişti.

Google`ın Haritalar uygulamasında şehrin en büyük parkı olan Atatürk Parkının adının ‘Eşcinseller Parkı` olarak değiştirilmesi, dindar kimliğiyle meşhur olan Batman halkının yanı sıra Türkiye genelinde büyük bir tepki toplamıştı.

Gösterilen tepki üzerine belediye tarafından parkın adı yeniden Atatürk Parkı olarak değiştirildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir