• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
"Belediyeyi 100 milyon TL borçla devraldık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Asma, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Proje ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy, yaklaşık 2 ayda şehre toplam 52 bin 732 ton asfalt döküldüğünü söyledi.

Belediyeyi 100 milyon TL borçla devraldıklarını belirten Aksoy, “İki önemli projemiz var: Esentepe projesi ve Yaşar Kemal Parkı projesi. Bizler 100 milyon lira borç ile devraldık. Belediyenin bugünkü mali yapısıyla bu parkları yapmamız kısa sürede mümkün değil. Esentepe Parkı’nı Çevre Bakanlığımız yapacak. Yaşar Kemal Parkı’nı da Bursa Belediyesi üstlenecek.” dedi.

İLKHA’nın gündeme getirdiği birçok kişinin ölümüne neden olan İluh Deresi ile ilgili ıslah çalışmaları yapılacağına değinen Aksoy, gelecek hafta Çevre Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığından bir heyetle dere ile ilgili projeyi görüşeceklerini dile getirdi.

Aksoy, belediye araçlarına bomba bırakan kişilerle çalışmayacağını ifade ederek, “Şu an terör örgütüne üye olmaktan, ateşli silahlar kanununa muhalefet etmekten aranıp da belediyede çalışan var. Bunlarla yolumuza devam edemeyiz. Savcılıktan aranan ve kanun kaçağı olan, hırsızlık, arsızlık yapan, işe gelmeyip işi sabote eden ve takıma ayak uydurmayan varsa bunlarla çalışmam mümkün değil. Çünkü burası babamızın çiftliği değil. Belediyenin arabasında bomba çıktı bu şehirde. O bombanın oraya konmasına vesile olan, yardım eden adamla çalışmam. Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan aranan bir kişinin belediyede çalışan olduğu konusunda bilgi geldi. Teyit edeceğim. Eğer bu bilgi doğruysa gerekeni yapacağım.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Aksoy, belediyede bir yıldır maaş alamayan 314 işçiye bir milyon 645 TL ikramiye ödediklerini sözlerine ekledi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir