• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbul`daki darbe girişimine ilişkin iddianame yazımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL : (AA) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmada, darbe girişimi gecesi ölüm ve yaralanma olayı meydana gelmeyen bölgelerle ilgili iddianame yazımına başlandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma, çok yönlü devam ediyor.

İstanbul'da darbe girişimini planlayan, uygulamaya sokan ve girişimine iştirak eden TSK içerisinde yapılanmış FETÖ mensupları ve bunlar ile irtibatlı sivili kişilerin tespit çalışması devam ederken, soruşturmanın hızlı sonuçlandırılması ve yargılama sürecinin uzamaması amacıyla bölge bazında ve birden fazla dosya üzerinden soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

Şüphelilerin darbe girişimi esnasında İstanbul'da fiilen faaliyette bulundukları bölgeler belirlenerek, soruşturma dosyasında İstanbul'un üç bölgeye ayrıldığı ifade edildi. Söz konusu üç bölgenin de kendi arasında gruplandırıldığı belirtilerek, bu şekilde soruşturmaların sonuçlandırılacağı kaydedildi.

Olay yerlerinde bulunan kamera kayıtlarının, elde edilen silah, mermi ve boş kovanların, dijital materyallerin üzerinde gerekli inceleme işlemlerinin bir kısmının tamamlandığı ifade edilirken, mağdur, müşteki, tanık beyanları, adli ve HTS raporlarının temini için gerekli ve ilgili yerlere talimatların verildiği belirtildi.

Verilen talimatların bir kısmına henüz yanıt verilmediği ve bu yanıtların gecikme ihtimali dikkate alınarak, ölüm ve yaralanma olayı meydana gelmeyen bölgelerle ilgili olarak başlatılan soruşturmalarda iddianame yazım aşamasına geçildiği bildirildi.

Ölüm ve yaralanma olayları gerçekleşen bölgelerle ilgili soruşturmalarda ise tüm delillerin toplanmasının ardından iddianamenin yazım aşamasına 

Bu haberler de ilginizi çekebilir