• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Vanlılardan `meal sınavına` ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu tarafından 11 Aralık`ta yapılacak “Kur`an Nesline Meal Sınavına” Van halkı yoğun ilgi gösteriyor.

Platformun Van İl Koordinatörü Erman Şahin, başvuruların başladığı 17 Eylül`den bu yana halkın teveccühüyle karşılaştıklarını söyledi.

Şahin, “Sınavımız 2 kategori şeklinde olacaktır. Birinci kategori 2000 doğumlu ve üzeri yaş gruplarını kapsamaktadır. Katılımcılar, Kur`an-ı Kerim`in 30`uncu cüzü, Yasin suresi, Hucûrat suresi ve Kur`an`dan seçtiğimiz bazı dualardan sorumlu olacaklardır. İkinci kategori ise 1999 ve öncesinde doğanları kapsamaktadır. Katılımcılar, 29 ve 30`uncu cüzler, Hucûrat suresi, Yasin suresi ve Kur`an`dan seçtiğimiz dualardan sorumlu olacaklardır. Özellikle belirtelim ki, Arapça çıkmayacak, sınava girenler tamamen Türkçe mealden sorumlu olacaklardır.” dedi.

“Vanlıların sınava yoğun ilgisi var”

17 Kasım`a kadar devam edecek başvurulara yoğun ilginin olduğunu ifade eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Başvuruların başladığı günden bu yana afiş çalışmaları yaptık, çeşitli duyurularda bulunduk ve okul yetkilileriyle görüşüp sınav hakkında bilgi verdik. Yüzüncü Yıl Üniversitesinde bir başvuru standı açtık. Bu kapsamda kayıtlarımız hâlâ devam ediyor. Meal sınavı için Van halkımızın yoğun bir teveccühü vardır.”

“İnsanlar Kur`an`a hasret kalmış”

Üniversitede açtıkları standa ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Tarık Memih adlı öğrenci, “Van Gençlik Kulübü olarak Kur`an Nesli Platformu`nun düzenlediği meal sınavına destek vermekteyiz. Burada en büyük gayemiz üniversite içerisinde maneviyatı daha da yükseltmek ve Allah`ın kutsal kitabı Kur`an-ı Kerim hakkında bilgilendirmektir. İnsanlar Kur`an`a hasret kalmış. Standa büyük rağbet var. Burada başvuruları alıyoruz. Kayıt yapmayan kişiler de gelip sınav hakkında bilgi alıyor.” ifadelerini kullandı.

Cihan Özer isimli başka bir öğrenci ise “Kur`an Nesli Platformu olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs durağı ve merkezi yemekhanede olmak üzere 2 başvuru standı açtık. Katılım konusunda insanların rağbeti vardır.” dedi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir