• DOLAR 32.566
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2428.979
  • ...
"Kur`an`ın mesajının anlaşılmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde 11 Aralık`ta umre ödüllü “Kur`an Nesline Meal Sınavı” gerçekleştirilecek. Platformun Gaziantep Koordinatörü Adem Kılınç, Kur`an-ı Kerim`in mesajının daha iyi anlaşılması için bu sınavı düzenleyeceklerini söyledi.

Sınava ilgiden memnun olduklarını belirten Kılınç, “Kur`an Nesli Platformu`nun düzenleyeceği meal sınavına 17 Ekim`den itibaren start verildi. Bu tarihten itibaren sınava kayıtlar başlamıştır. Son başvuru tarihimiz ise 17 Kasım`dır. Sınava girecek adaylar için kaynak kitabın içeriği Kur`an-ı Kerim`in son 2 cüzü ile Yasin ve Hucûrat surelerinin mealleridir. İl koordinatörlüğümüzün belirlediği kayıt noktaları ve platforma bağlı sivil toplum kuruluşlarında sınav kayıtları devam etmektedir.” dedi.

Bu sınavı düzenlemelerindeki amacın insanları Kur`an-ı Kerim`e yöneltmek olduğunu dile getiren Kılınç, sözlerine şöyle devam etti:

“Kur`an, kâinat kitabının tercümesi, insanlık âleminin terbiyecisi ve yol göstericisidir. Kur`an`ın mealini yeni yetişen nesle okutmak ve onları Kur`an`ın mesajlarına çağırmak istiyoruz. Buradaki amaç Kur`an`ın bir yol gösterici, uyarıcı ve insanların hayatına yön veren bir kılavuz olarak bilinmesi, yeni yetişen neslin bu doğrultuda okuyup Kur`an`ı anlamalarıdır.”

Özellikle gençlerin bu sınava rağbet etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kılınç, “Özellikle genç kardeşlerimizin katılımını sağlamak için böyle çalışma yapıyoruz. Genç kardeşlerimizden yoğun talep var. Bütün camilerimize sınav duyuru afişlerimizi astık. Halkımızın bu hayırlı yarışmadan haberdar edilerek, sınava katılmaları için duyurularımızı devam ettiriyoruz. Sınav tarihi yaklaştıkça heyecan artıyor. Bu anlamda halkımızın sınava katılmak için ellerini çabuk tutmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kılınç, Kur`an-ı Kerim`in daha iyi anlaşılması için mealinin de öğrenilmesi gerektiğini belirterek, “Toplum olarak Kur`an`ın mealini bilmiyoruz. Bu sınavı düzenleyerek Kur`an`ın mesajının daha iyi anlaşılmasını istedik. İnsanların Kur`an`ı daha iyi anlayabilmeleri ve okuyabilmeleri için mealini de öğretmek istedik. Toplumumuzda okuma alışkanlığının zayıf olduğu bu dönemde Kur`an`ı yol gösterici, uyarıcı ve insanlara ışık tutan bir rehber olarak gündemimize oturtmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir