• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Hasar tespit çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde sivillerin yoğunlukta olduğu bölgede bomba yüklü minibüsle düzenlenen saldırının ardından hasar tespit çalışmaları başladı.

Bağlar`da dün saat 08.00 sıralarında bombalı minibüsün infilak ettirilmesiyle 3`ü polis 9 kişi hayatını kaybetmiş, 300`ün üzerinde kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle çevredeki ev,  işyeri ve araçlarda büyük çapta hasar oluşurken bazı vatandaşlar geceyi yakınlarının evinde geçirdi.

Yapılan incelemenin ardından saldırıda bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldığı tespit edilirken olay yeri inceleme ile AFAD ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Hasar gören ev ve arabalarını görmek için olay yerine dönen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında bir kez daha şaşkınlığa uğrarken saldırıya tepki gösterdi.

Saldırıda evi hasar gören Gülbahar Bali, olay anında yaşadıklarını anlattı. Patlamaya uykuda yakalandıklarını söyleyen Bali, “Evim en üst kattaydı. Allah`a şükür can kaybımız yok. Olay anında evdeydim. Çocuklarımla beraber, yatıyorduk. Patlama sırasında ayakta olsaydık hepimiz ölebilirdik. uykuda olduğumuz sırada birden camlar ve şarapnel parçaları uçuştu. Eşyalar yerlerinden fırlayıp üzerimizden geçti.” dedi.

Bali, “Öyle bir gürültüyle uyandık ki, çok korktum. Çocuklarımın odasına hemen koştum. Çağırıyorum, uyanmıyorlar. ‘Kendal!` diyorum, ‘Bawer!` diyiyorum. Çocuklarım ‘Anne sen korkma!` dediler. Onlar da kalktılar. Allah hakkımızı koymasın. Çocuklarımızla evsiz, barksız kalktık. Yıllarca tek maaşla çalışıp didindik. Ancak karın tokluğuyla yaşıyoruz. Evimizle beraber arabamız da paramparça oldu.” şeklinde konuştu.

Olay yerine gelen DEDAŞ ekipleri ise  kullanılmaz hale gelen elektrik kablolarını yenileriyle değiştirirken, belediye işçileri ise yol ve kaldırımlarda onarım yaptı.

Maliye`den gelen görevliler yıkılan evlerin hasar tespit çalışmasını gerçekleştirirken, sigorta şirketleri de zarar gören iş yeri ve arabaların zararını tespit etmek için olay yerine geldi.

Dünkü saldırıda 378 kişi yaralanmış, 3`ü polis 9 kişi de hayatını kaybetmişti. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)




































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir