• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesine ve Diyarbakır Valiliğine bağlı kongre merkezlerinde gerçekleştirilen Diyarbakır Sempozyumunda 27 ana başlık ele alındı.

Sosyal bilimlerden kentin tarihi derinliğine, eğitimden sosyo-ekonomik ve kültürel yaşantısına, ekonomiden kentleşmeye ve yaşam kalitesine kadar Diyarbakır ve çevresiyle ilgili üzerinde konuşulması gereken tüm konuları kapsaması bakımından bir ilk olan sempozyumun verimli geçtiği belirtildi.

Diyarbakır’ın yetiştirdiği değerleri bir araya getirerek, kadim kente mal olmuş sanatçı, düşünür ve işadamlarını bir araya getiren sempozyum, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyeni ağırladı.

Sempozyumun 3. günü Diyarbakır’ın, Bağlar ilçesindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınlarında meydana gelen bombalı saldırıyla uyandığı güne tanıklık eden yerli ve yabancı akademisyenler,  saldırıda duydukları üzüntüyü dile getirerek saldırıyı kınadı.

Diyarbakır’ın güzelliklerini ve değerlerini akademik olarak ele aldıkları böyle bir günde, Diyarbakır’ın yaşadığı acıya ortak olduklarını belirten akademisyenler, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir