• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
"Toplumun ıslahı ailenin ıslahı ile mümkündür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Örnek Aile" konulu seminerde konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, HÜDA PAR olarak toplumun ıslahı ile yakından ilgilendiklerini belirterek, toplumun ıslahı ailenin ıslahıyla mümkün olabileceğini dile getirdi.

Yoğun bir katılımın gözlendiği seminer, Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın`ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra seminere konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, örnek aile konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Doyar, "İnsanların huzur ve güven içinde yaşamaları için toplumun salih olması gerekir. Biz, insanların huzur ve güven içinde yaşamalarını istiyoruz. Bu yüzden toplumun ıslahı ile yakından ilgileniyoruz. Toplumun ıslahı ise ailenin ıslahı ile mümkündür. Çünkü aile, toplumun çekirdeği gibidir. Aile sağlıklı olursa toplum da sağlıklı olur. Aile kurumu, toplum binasının temel taşıdır. Aile kurumu ortadan kalkarsa toplumun binası çöker. Onun için aile çok önemlidir" diye konuştu.

Örnek ailenin İslami aile olduğunu vurgulayan Doyar, İslam`ın yaşanmadığı ailelerin örnek aile olamayacağına dikkat çekti.

Doyar, "Şunu peşinen belirtelim ki örnek aile, İslami ailedir. İslami aile ise içinde İslam'ın yaşandığı ailedir. İçinde İslam'ın yaşanmadığı aileye, İslami aile denmediği gibi örnek aile de olmaz" ifadelerini kullandı.

"Örnek bir ailede iyi geçinmek esastır"

Doyar, örnek aileyle ilgili tespitlerini şu şekilde sıraladı: "Örnek bir ailede; Allah korkusu her şeyden önce gelir ve ahiret hesabı yapılır. Örnek bir ailede; iyi geçinmek esastır. Örnek bir ailede anne-baba; çocukları konusunda duyarlı hareket eder. Örnek bir ailede; eğitim ve ibadet programı olur."

Seminer, HÜDA PAR Van Gençlik Kolları İl Başkanı Ömer Faruk Arslan`ın okuduğu dua ile son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir