• DOLAR 32.563
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2430.168
  • ...
DBP`li Tuncel`den dikkat çeken açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Diyarbakır`da yaşanan bombalı araç saldırısıyla aynı saatlerde yaptığı basın toplantısında, “Artık söz hükmünü yitirmiştir. Gün direniş günüdür.” dedi.

PKK`ye yakın internet sitelerinde yer alan haberde, DBP Diyarbakır il binasında DTK Eş Başkanı Leyla Güven ile birlikte HDP Milletvekillerinin gözaltına alınmalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Sabahat Tuncel`in burada yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Bombalı saldırıyla aynı saatlere denk gelen basın toplantısında Tuncel, “Artık söz hükmünü yitirmiştir. Gün direniş günüdür.” dedi.

Öte yandan Diyarbakır Valiliği bombalı saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini açıklarken,  PKK`nin yayın organları tarafından yıkılan, tahrip olan binaların, evlerin ve iş yerlerinin “Emniyete yapılan eylemden ilk kareler” başlığıyla servis edilmesi de dikkat çekti.

Bağlar ilçesi Aydın Arslan Bulvarı`nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, gerçekleşen bombalı araç saldırasında, ilk belirlemelere göre 6`sı sivil 2`si polis 8 kişi hayatını kaybetti, 100`ün üzerinde sivil de yaralandı. Edinilen bilgilere göre yaralılardan 121`i Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kentteki diğer hastanelere kaldırılan yaralıların da tedavisine devam ediliyor.

Otobüs durağında halkın işe gitmek için minibüs ve otobüs beklediği, öğrenci servislerinin sık kullandığı bir güzergâhta gerçekleşen bombalı saldırı sonucu yaklaşık bir kilometre çapındaki bölgede bulunan ev ve iş yerlerinin büyük çoğunluğu hasar gördü.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir