• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Müslüman lider Salim Abdullah Almanya`da vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'daki Müslümanların öncülerinden gazeteci-yazar Muhammed Salim, uzun süren rahatsızlığı sonucu dün Hakk'ın rahmetine kavuştu.

1932 yılında Almanya`nın Westfalya eyaletinde doğan ve aslen Bosnalı olan Muhammed Salim, Berlin`de kurulan “Almanya İslam Arşivi”nin kıdemli direktörüydü. Bu çalışmaları esnasında “Almanya İslam Çatısı”nın kurulmasında da büyük emekleri oldu.

Westfalya eyaletinde verilecek İslam Din Dersi ve kitaplarının muhtevası için desteğini hiç esirgemeyen Muhammed Salim, aynı zamanda çeşitli radyo ve gazetelerde İslam ile ilgili makaleler kaleme aldı.

2009 yılında İran'da ödül alan Almanca Kur`an Tercümesi ile beraber Muhammed Salim`in yayınlanan 19 kitabı bulunmaktadır.

İslam Genel Kongresi`nin (İSG) uzun yıllar yürütme kurulu üyeliği, BM nezdinde İSG temsilciliği ve en son da İSG`nin başkan yardımcılığını yapan Muhammed Salim, Almanya`da İslam`ın tanıtılması ve  İslam dünyası içinde farklı mezhep ve ırk unsurları arasında da bir köprü vazifesi icra ediyordu.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, vefat nedeniyle yaptığı açıklamada, Salim Abdullah'ın hem kişiliği, hem de bir ömre yayılmış hizmetleri ile Müslümanlar için örneklik teşkil eden bir zat olduğunu vurgulayarak, "Kendisi tarih sayfalarında bir öncü olarak yerini almış bulunuyor." dedi.

IGMG'den taziye mesajı

IGMG  Genel Başkanı Ergün, Almanya'da yaşayan Müslümanların öncülerinden olan Salim Abdullah`ın vefat haberini teessürle öğrendiğini belirterek bir taziye mesajı yayınladı.    (Ahamet Bayram – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir