• DOLAR 32.564
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.966
  • ...
DBP Belediye Eş Başkanları tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 Ekim tarihinde yapılan operasyonla gözaltına alınan ve aralarında Bitlis’in Ahlat ilçesi Ovakışla (Pırxus) Belediye Eş Başkanları Ahmet Demir ile Servin Karakoç’unda bulunduğu 9 şahıstan 6’sı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, “11.10.2016 tarihinde, PKK/KCK Terör Örgüt Üyesi olmak suçlaması ile aralarında, Ovakışla Beldesi Belediye Başkanı A. D., Ovakışla Beldesi Belediye Eş Başkanı S.K. , Ovakışla Beldesi Belediye Meclis Üyeleri Y.K. ve M.T., Adilcevaz DBP İlçe Eş Başkanı S.T., Adilcevaz İl Genel Meclis Üyesi A. O. ve Adilcevaz ilçesinde milis-işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan A.E.K., N.G. ve N. Ç. isimli 9 şahsa yönelik, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınmışlardır." denildi.

Valilik açıklmasında, zanlıların Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2 Ekim günü dli makamlara çıkarıldıkları belirtilerek, "Ovakışla Beldesi Belediyesi Başkanı A.D., Ovakışla Beldesi Belediye Eş Başkanı S.K., Ovakışla Beldesi Belediye Meclis Üyeleri Y.K. ve M.T., Adilcevaz DBP İlçe Eş Başkanı S.T. ve N.G. isimli 6 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, Adilcevaz İl Genel Meclis Üyesi A.O. ve Adilcevaz ilçesinde milis-işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan A.E.K. ve N.Ç. isimli 3 şahıs ise adli kontrol kararı almışlardır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir