• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
"Engellilerimize sahip çıkalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü tarafından görme ve işitme engelli okullarında okuyan öğrencilere baston, saat, satranç ve top dağıtıldı. Hediyeleri alan engelliler neşe dolu anlar yaşadı.

Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mustafa Avcı, öğrencileri mutlu etmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtirken, engellilerin hayata kazanılması amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Diyarbakır’da bulunan görme ve işitme engelliler okullarını ziyaret ettiklerini dile getiren Avcı, "Öğrencileri mutlu etmeye çalıştık. Bu kapsamda görme engellilere konuşan saat ve baston hediye ettik. İşitme engellilere de futbol topu ve satranç hediye ettik. Onları sosyal hayata kazandırmak için çalışmalar yaptık." dedi.

Avcı, "Görme engelli öğrencilere 60 saat, 20 baston hediye ederken, işitme engellilere ise 30 satranç ile 30 adet top dağıttık. Hediyelerini alınca çok mutlu oldular. Onların mutluluğu bizi de mutlu etti. Bu bizim insanlık görevimizdir. Engellilerimize sahip çıkalım. Onlar da bizim kardeşlerimizdir. Onları küçümsemeyelim çünkü kiminin yüreği kiminin de aklı bizden büyüktür." şeklinde konuştu.

Hediyelerini alan engelliler duygularını İLKHA mikrofonuna anlatarak, yapılan yardımlardan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

"Bastonumu bahçede dolaşırken kullanacağım"

Alisan Aslan Görme Engelliler Okulun 7’nci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Doğan Karateke, "Bize bugün saat ve baston verildi. Çok sevindim, katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Bizi mutlu ettiler, onlar da mutlu olsun." diye duygularını anlattı.

Görme engelli İmran Yüksel de "Baston ve saat dağıttılar. Sevinçten ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bize yardım ettiklerinde çok mutlu oluyoruz. Bunlar içten söylediklerimdir."diye konuştu.

Zayia Yılmaz da "Bu hediyeler benim için çok güzeldi. Ben bu hediyeleri çok sevdim. Bu hediyeleri ben evde kullanacağım. Bastonumu istediğim zaman bahçede dolaşırken kullanacağım. Bu saatimi de evde canım sıkıldığında kullanacağım." şeklinde konuştu.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)  



























Bu haberler de ilginizi çekebilir