• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
"Çarşafı ve cübbeyi tahkir eden karanlık beyinleri lanetliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nda  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  kutlamaları  programında 4/A sınıfı öğrencilerinin sergilediği gösteride İslam’ın şiarlarından çarşaf, sarık ve cübbenin tahkir edilmesine düzenlediği basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

29  Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında  Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu 4/A sınıfı öğrencilerinin sergilediği gösteriyi dini değerlere ve yaşam biçimini aşağılayıcı olarak değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şubesi?, okul önünde düzenlediği basın açıklaması ile olayı protesto etti.

Yoğun katılımın sağlandığı basın açıklamasında Eğitim-Bir- Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı  Numan Şeker, “Bahsi geçen gösteride kadınların giydiği çarşafı, erkeklerin taktığı sarık ve giydiği cübbeyi tahkir eden, bu kıyafetleri çağ dışı göstermeye çalışan ve bunları terk etmeyi çağdaşlık ve cumhuriyetçilik olarak gören karanlık beyinleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşam biçimlerini bu derece aşağılayan bir anlayış ile karşı karşıya kalmak kabul edilebilir bir durum değil.” dedi.

Konun takipçisi olacaklarını belirten Numan Şeker, “Okul müdiresi arkadaşımız,  yaşanan hadiseler içinde babasının rahatsızlığı nedeniyle izinli olduğunu belirtti. Olaylar tamamıyla okul müdiresi arkadaşımızın dışında geliştiği görülmektedir. Aynı zamanda bu gösteri için yapılan provalarda kutlama gününde giyilen kıyafetlerle yapılmamış. Ne zaman ki 29 Ekim kutlamaları yapılacak o günü, bu kıyafetlerin ortaya çıkmasını biz çok manidar buluyoruz. Konuyla ilgili gerekli hukuki sürecimizi başlattık. Olayın arkasında olanları kesinlikle bulacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hak ve özgürlüklerin savunucusu, teminatı ve takipçisi olacağız. Sendika olarak daima ‘insanı yücelt ki, devlet yaşasın’ inancı içinde olduk.” şeklinde konuştu.

“Yaşam biçimini seçmek de bir özgürlüktür”

Ülkenin demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde inançları, değerleri, kişisel tercihleri, yaşam biçimlerini bu derece aşağılayan bir anlayış ile karşı karşıya kalmak kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Başkan Numan Şeker, “Ne yazık ki neredeyse her yıl ülkemizin farklı şehirlerinde, farkı farklı okullarda bu ve benzeri provokasyonlarla karşılaşıyoruz. Cumhuriyeti ve demokrasiyi insanların kıyafetine, yaşam biçimine ve hatta inançlarına müdahale aracı olarak gören bu çağ dışı kafayı şiddetle kınıyoruz.” diye belirtti.

Şeker, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:  “Unutulmamalıdır ki insanlar özgür ülkelerde demokrasinin konuşulduğu toplumlarda inandıkları gibi yaşamak ve istedikleri gibi giyinebilme özgürlüğüne sahiptir. Hiçbir kimse başka bir kişiye ne bir yaşam biçimi dayatabilir ne de onun bireysel tercihlerine engel olmaya kalkabilir. Buna kimsenin hakkı yoktur. Yiyeceğimiz ekmeği, içeceğimiz suyu, yaşayacağımız şehri, oturacağımız evi nasıl kendimiz seçiyorsak yaşam biçimimizi de belirlemek sonuna kadar bireysel hak ve özgürlüklerimiz arasındadır.” (Zeki Aras- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir