• DOLAR 32.49
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2491.241
  • ...
Mahalleli bozuk okul yolunun yapılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haliliye ilçesine bağlı Konuklu Mahallesi'nde uzun süredir bozuk olan yolun yapılmamasına tepki gösterilmesinin ardından yolda çalışmalar başlatılmasını olumlu bulan mahalle sakinleri, aynı çalışmanın okul yolları için de yapılmasını istedi.

Konuklu Mahallesi sakinlerinin uzun süredir altyapı çalışmalarından dolayı bozulan ve tüm şikâyetlere rağmen bir türlü onarılmayan yolu trafiğe kapatmasının ardından söz konusu yolda çalışmalar başlatıldı.

Bozuk yolda çalışmaların başlatılmasını olumlu bulan mahalle sakinleri, binlerce öğrencinin gittiği iki okulun yolunun da yapılmasını istiyor. 

Güzergâhında başta Karaali ve Kısas gibi büyük mahalleler bulunan Konuklu yolunun altyapı çalışmalarından dolayı yaklaşık 3 aydır bozuk olmasına tepki gösteren Konuklu sakinleri, seslerini duyurmak için yolu trafiğe kapatmıştı.

Olayların daha fazla büyümemesi için yetkililer eylem yerine gelmiş, söz konusu yolun yapımına başlayacakları sözünü vermişti. Eylemin basında da yer bulmasının ardından söz konusu yolda iş makineleri çalışmaya başlamıştı.

Bozuk satıhlı olan yolda çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, yolu önce stabilize malzeme ile güçlendiriyor ardından ise freze malzemesi dökümü gerçekleştirecek.

Mahallede bulunan Konuklu Ortaokulunun yolu yine altyapı çalışmaları sırasında bozulurken bu yeni yapılan Konuklu İlkokulunun ise yolu hâlâ yapılmış değil.

Özellikle kış aylarının başlamasıyla çamur deryasına dönen okul yolları yüzünden çok çocuk eğitimden geri kaldığını belirten aileler, bu sorunun da acilen çözülmesini bekliyor. (Osman Gülebak-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir