• DOLAR 32.574
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2436.041
  • ...
Mağdur yolcular sorunlarına çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da şehir içi belediye otobüslerinin toplandığı toplanma merkezinin ikinci bir yere taşınması vatandaşları mağdur ediyor. Daha önceleri tek olan şehir içi otobüslerinin toplanma merkezi, oluşan aşırı yoğunluktan dolayı farklı bir yerde ikinci bir toplanma merkezi açıldı.

İki otobüs değiştirmek zorunda kaldıkları için özellikle yağışlı günlerde mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, toplanma merkezlerinin tek bir yere taşınmasını ya da güzergâhların iki merkeze yakın olacak şekilde düzenlenmesini istiyor.

Kullandığı 22 ve 22A otobüs hatlarının Çarşı ve Karakaöprü otobüslerinin kullandığı güzergâha uzak olduğu için yağışlı havalarda ıslandığını belirten Ali Doğan Demir, şöyle konuştu:

“Ben Süleymaniye Mahallesinde ikamet ediyorum. Birisi Süleymaniye’nin herhangi bir yerinden bindiği zaman ya Topçu Meydanı Durağında ya da toplanma merkezinde inmesi gerekiyor. Karaköprü ilçesine gidecek ise ikinci toplanma merkezine yürüyerek gitmesi gerekiyor. Veya çarşı tarafına gidecekse yine belli bir mesafe yürümesi gerekiyor. Şu an mevcut sistemde sanki 20, 22, 22A nolu hatlar dışlanmış gibi görünüyor. Yetkililerin bu sorunu çözmesi gerekiyor. Çözüm olarak ya iki toplanma merkezi aynı noktada toplanır ya da bu hatlarımızın güzergâhlarında düzenleme yapılır.”

Son dönemlerde yapılan bazı durakların çatısız olmasının yağışlı günlerde halkı mağdur ettiğini belirten Demir, yetkililerin bu sorunlara çözüm bulması gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir