• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Ulaşım sorunu yaşanan köylerde elektrik kesintisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da olumsuz hava şartlarının elektrik şebekelerinde oluşturduğu hasar, birçok köyü elektriksiz bıraktı.

Şiddetli fırtına nedeniyle elektrik hatları üzerine devrilen ağaçlar ve uçan çatılar, birçok noktada iletken kopması, direk devrilmesi gibi sorunlara neden oldu.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin (VEDAŞ) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bölgede elektrik kesintilerinin yaşandığı yaklaşık 130 köyde sorunun giderildiği belirtildi.

Ulaşım sorunu yaşanan 18 köye enerji verilemediğinin bildirildiği açıklamada, “Özellikle Özalp ve Tuşba ilçelerine bağlı köylerde oluşan arızaları gidermek için ekiplerimiz koordine edilmiştir. Ekiplerimizin çalışmaları sonucunda 130 köyümüze enerji verilebilmiştir. Enerjisiz kalan 18 köyümüze hedeflenen sürede enerji verilememesinin en önemli nedeni ulaşım sorunudur. Enerjinin verilemediği köyler Özalp ilçesine bağlı Sağmalı, Hacıali, Çırak, Bodurağaç, Yarımkaya, Aşağıakçagöller, Yukarıakçagöller, Şemsettin ve Kalecik köyleri ile Tuşba ilçesine bağlı Akçit, Akbulak, Sürüyolu, Dağören, Akçaçay, Otlakbaşı, Esenkoç, Kelle ve Kuşçu köyleridir.” denildi.

Benzer hava şartlarının yaşandığı Hakkâri’de ise enerji nakil hattında bulunan direklerin hasar görmesi sonucunda kent merkezi olmak üzere birçok bölgede elektrik kesintisi yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Hakkâri merkez Merzan Mahallesi Merga Büte yaylası civarında 2x3 477 MCM enerji nakil hattında bulunan direğin şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle hasar görmesi sonucunda Hakkâri merkez ve köyler, Çukurca merkez ve köyler enerjisiz kalmıştır. Ekiplerimiz, oluşan arızaya anında müdahale etmiş ve tüm yerleşim birimlerimizin enerji sorununu çözmüştür.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir