• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
MTDF'den 'Mardin sorunları' raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF), şehrin önemli sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili 12 başlık altında hazırladığı raporu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve siyasi parti temsilcilerine iletti.

Mehmet Şerif Öter başkanlığındaki MTDF heyeti, 27 Ekim’de Ankara’da İçişleri Bakanı Soylu, milletvekilleri ve siyasi parti temsilcilerini ziyaret etti.

Gerçekleştirdikleri 5 günlük ziyaret ile ilgili bilgi veren Öter, "Mardin sorunları” raporunu ilettiklerini söyledi.

Öter, “Örgütlü sivil toplum sorumluluk bilinciyle Mardin’in önemli sorunları ve çözüm önerilerini içeren 12 başlıklı raporu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve siyasi partilerin temsilcilerine ilettik. Sorunların çözümü konusunda görüştüğümüz yetkililerle istişarelerde bulunduk.” dedi.

Siyasi parti temsilcilerine sundukları rapor hakkında Öter, “Şiddet kaynaklı sorunlar, çevre ve çarpık kentleşme sorunları, tarımsal sorunlar, eğitim sorunları, ilimize ve bölgemize tanınan teşvikler, sağlık sorunları, gençlerimize yönelik yatırımlar, ekonomik sorunlar, Mardin’in tarih ve kültür dokusu, ahlaki sorunlar, sivil toplum ve açığa alınan memurlar gibi konuları sunduk.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir