• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Fil Hastası anne: engeli çocuklarıma bakmak istiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halk arasında 'Fil Hastalığı' olarak bilinen Lenfödem hastalığına yakalanan Nebahat Ateş(51), 5 yıl önce hastaneye gittiğini ve erken teşhis konulamadığı için ayaklarının şiştiğini ve yaklaşık 180 kilo olduğu için yürüyemediğini söyledi.

Fil Hastası 51 yaşındaki 2'si engelli 7 çocuk annesi Nebahat Ateş, tek hayalinin eski sağlığına kavuşması, engelli çocuklarına bakması, pazara gitmesi ve tekrar yürüyebilmesi olduğunu söyleyerek, yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi.

Kayapınar ilçesi Sosyal Konutlarda ikamet eden Ateş, eşinin de işsiz olması nedeniyle engelli çocuklarının bakıcı maaşıyla ailesinin hayatını idame ettiğini söyledi.

Hastalığı nedeniyle çocuklarına bakamayan ve ihtiyaçlarını karşılamayan Ateş, dışarıya çıkamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Hastalığa yakalanma sürecine anlatan Ateş, “5 yıl önce kilo almaya başladım, bacaklarım şişti.  Başta doktora gittim kimse teşhis koymadı bir iğne ve hap vererek eve gönderdiler.  Son gittiğimde bana fil hastalığına benzediğini söylediler. Daha önce eşim ile beraber çalışıyordum. Bel fıtığı çıktı işi bırakmak zorunda kaldım. En çok yürümek, gezmek, Semt Pazarına gitmek, çocuklarıma hizmet etmek ve temizlik yapmak istiyorum.” dedi.

Son olarak yetkililere seslenen Ateş, çaresiz olduğunu ve yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir