• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Darbe planlayıcılardan olduğu söylenen Batmaz`ın yeni görüntüleri ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe gecesine ait görüntülerde, FETÖ`nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz`le ABD`den darbe talimatını aldıktan sonra Türkiye`ye dönen Kemal Batmaz da yer aldı. 143`üncü Filo`daki görüntülerde üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim`in Batmaz`a başıyla selam verdiği görülüyor.

FETÖ`nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz, darbe girişiminin sabahı 16 Temmuz`da Akıncı Hava Üssü yakınlarında yakalandı. Sincan Adliyesi`nde sorgulandıktan sonra 18 Temmuz`da bırakılınca kayıplara karıştı. Öksüz`ün darbedeki rolünün açığa çıkması üzerine dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderildi. Başsavcı Harun Kodalak koordinesinde savcı Ramazan Dinç`in yürüttüğü soruşturmada, Öksüz`ün bağlantılarına ilişkin çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

‘SIR` TOPLANTILAR

Öksüz`ün kullandığı ‘06 SIR 49` plakalı aracın, kayıtları incelemeye alındı. Öksüz`ün 27 Aralık 2015 ile 10 Ocak, 17 Ocak, 31 Ocak, 22 Şubat, 1 Mart, 15 Mart, 31 Mart, 6 Mayıs, 28 Mayıs, 5 Haziran ve 16 Haziran 2016 tarihilerinde Ankara`ya gelerek toplantılar yaptığı tespit edildi. Gizli tanıkların verdiği bilgiler doğrultusunda, Öksüz`ün darbe hazırlıkları toplantılarının yaptığı iki ev tespit edildi.

SEYAHATLERİ İNCELENDİ

Öksüz`ün yurtdışı seyahatleri de detaylı araştırıldı. Öksüz`ün, 27 Aralık`ta Ankara`da katıldığı toplantıdan kısa bir süre sonra, 31 Aralık`ta 2015`te ABD`ye gittiği, 4 Ocak`ta döndüğü belirlendi. 15 Mart 2016`da Ankara`daki başka bir toplantıya katılan Öksüz`ün, 17 Mart`ta tekrar ABD`ye gittiği anlaşıldı. Öksüz, 21 Mart`ta yurda döndü. 20 Haziran`da tekrar ABD`ye giden Öksüz, 24 Haziran`da Türkiye`ye geldi. En dikkat çeken ve darbe talimatı aldığı ileri sürülen ziyaret ise 11 Temmuz`da yapıldı. Öksüz iki gün ABD`de kaldıktan sonra 13 Temmuz`da döndü.

O İSİM TESPİT EDİLDİ

Savcılık, Öksüz`ün seyahatleriyle ilgili yolcu listelerini de mercek altına aldı. Öksüz`ün seyahatlerinde Kemal Batmaz`la uçtuğu belirlendi. Bu tespitten sonra Batmaz hakkında soruşturma genişletildi. Yapılan incelemede, mart ayında ABD`ye yapılan ziyaretinde Adil Öksüz ile Kemal Batmaz`ın yanı sıra 5 yolcunun daha bulunduğu, bu yolcuların bu ikiliyle 17 Mart`ta gittikleri ve 21 Mart tarihinde de birlikte döndükleri anlaşıldı.

143`ÜNCÜ FİLO`DA

Kemal Batmaz`ın izine Akıncı Hava Üssü`nde de ulaşıldı. Batmaz`ın darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz`da 143`üncü Filo`da bulunduğuna ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Saat 21.50`den sabaha karşı 01.40`a kadar 143`üncü Filo`da olduğu tespit edilen Batmaz`ın darbeci askerlerle birlikte hareket ettiği görülüyor. Darbeye hazırlık ziyaretleri olarak değerlendirilen seyahatlere Öksüz`ün Aralık 2015 tarihinde başladığı tespitini yapan savcılık, Batmaz`ın ziyaretlerine daha önce başladığına dikkat çekti. Savcılık kaynakları, bu nedenle darbenin ön hazırlık çalışmalarını Batmaz`ın koordine etme ihtimalinin yüksek olduğuna işaret etti.

SELAMI VEREN O

143`üncü Filo`nun koridorlarında darbe gecesi dolaşan Kemal Batmaz`ın bir asker tarafından baş selamıyla karşılandığı görülüyor. Bu kişi Akıncı Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim.

O DA TARLA BAKMIŞ

FETÖ`nün darbe girişimi kapsamında Sincan Cezaevi`nde tutuklu bulunan Kemal Batmaz ifadesinde, firari Adil Öksüz gibi Kahramankazan ilçesine tarla bakmaya gittiğini söyledi. Batmaz, “Gece İstanbul`dan Ankara`ya otobüsle geldim. Çay yolunda Harun Biniş ile bulaşarak, tarla bakmaya gittim. Darbe girişimini yolda öğrendim” demişti. 

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir