• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
İHL öğrencilerine  'Kur'an-ı Kerim Metodu' konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi tarafından öğrencilerine yönelik 'Kur'an-ı Kerim Metodu' konulu bir konferansta düzenlendi.

Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferans, Eğitimci-Yazar Selim Gündüzalp, tarafından verildi. Konferansa Okul Müdürü Abdurrahman Yakut ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Konferansta konuşan Gündüzalp, “Anlatırken elbet bir metot uygulamalıyız. Düşmüş bir insan iki türlü kaldırılır. Bir ensesinden tutar kaldırılır. Bir de yanına düşersiniz siz koluna girer öyle kaldırırsınız. Biz buna en direk metot diyoruz. İşte Kur'an-ı Kerim'in metodu en direk metottur." ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin kız çocuğuna ne kadar önem verdiğini anlatan Gündüzalp, " Hz. Fatıma içeri giriyor. Resulullah'ın yanına kadar geliyor. 14 yaşındaki bir kız, elini tutuyor anlından öpüyor, hırkasını çıkarıyor ve yere serip oturmaz mısın diyor. İlk önce kızının oturmasını istiyor. Bugün bunu yapabiliyor muyuz? Kız çocukları halen bu alakayı görebiliyorsa bir adım mesafe kat etmişiz demektir. Resulullah'ın yaptığı en büyük inkılaplardan bir tanesi işte budur. Bediüzzaman hazretleri Hz. Peygamber için kullandığı bir cümle 'o canlı bir güneştir' diyor. Cansız güneş belli, dünyamızı aydınlatıyor. Ama canlı güneş kalpleri aydınlatıyor. Onun için insanlık tarihi ne kadar eskirse eskisin ve ne kadar ileri giderse gitsin, ondan müstesna örnek önümüze konulamayacaktır. " diye konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir