• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
"Uyuşturucuya karşı caydırıcı hükümler getirilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Kayapınar İlçe Müftülüğü tarafından  'Huzura Vesile Eğitimli Aile' projesi kapsamında 'Türkiye Bağımlılıkları Mücadele Eğitim Programı' semineri düzenlendi.

Kayapınar ilçe Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminer, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardınan Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Şık, selamlama konuşması yaptı.

Allah’ın; Din, nesil, ırz, mal ve aklı koruma altına aldığını söyleyen Şık, “Ancak biz bu beş şeye zarar vermeye çalışıyoruz. İçki içiliyor, akla zarar veriliyor. Allah bu suçu cezalandırır. Uyuşturucu maddeler yine öyle. Allah bizim şerefimizi, haysiyetimizi, mal ve canımızı bizden daha çok koruyor. Bu yüzden bilinçli olmalıyız.” dedi.

“Bu illeti satanlar annesine ve çocuğuna satabilir mi?”

Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öğer ise uyuşturucu bağımlılığının zararlarını anlattı.

Öğer şöyle konuştu: “Yeni doğan bir çocuk eroinman olarak doğdu. Nedeni ise anne ve babasının kullanıcı olmasıydı. Ne suçu var bu çocuğun! Bu durumun cahiliye döneminde diri diri gömülen suçsuz kız çocuğundan ne farkı var. Bir defadan bir şey olmaz diyerek başlarlar. Sonra devamı gelir. Bir defadan bir şey olmaz demeyin, bir defadan çok şey olur. Merak da kötüdür. Bu illeti satanlar annesine satabilir mi, kız kardeşine satabilir mi, çocuğuna bunu satabilir mi? Hiçbir din, kanun, hiçbir düzen bunu onaylamaz, kabul etmez. Birçok ülkede uyuşturucu satımı yapanın cezası idamdır. Bu uyuşturucu satımı Bağlar ve Sur ilçesinde yaygın. Sistem, devlet ve hükümet uyuşturucuya caydırıcı hükümler getirmelidir.” M. Sıddık Bilge, Hüseyin Genel- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir