• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çadırda yaşayan Güler ailesine YAR-DER sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz gün İLKHA’nın gündeme getirdiği 10 kişilik Güler ailesine Şanlıurfa Yardımeli Derneği (YAR-DER) sahip çıkarak gıda yardımında bulundu.

Kira veremedikleri için ev sahipleri tarafından evden çıkarılan ve Eyyübiye ilçesine bağlı Sancaktar mahallesinde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası önündeki boş arazide kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veren 10 kişilik Güler ailesinin içler acısı durumu, bazı duyarlı vatandaşlar tarafından yardım kuruluşlarına iletilmiş, İLKHA tarafından da gündeme getirilmişti.  

Maddi imkansızlıklar nedeniyle çadırda yaşamak zorunda kalan Güler ailesinin durumunu öğrenen Şanlıurfa Yardımeli Derneği (YAR-DER), gıda yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

YAR-DER yetkililerinden İsmail Karadal, ailenin kaldığı çadırı inceledikten sonra aile reisi Metin Güler’e, valiliğe ve belediyeye mutlaka müracaat edip yardım talebinde bulunması gerektiğini  söyledi.

Defalarca valiliğe ve belediyeye gitmesine rağmen yardım alamadığını belirten Güler de, tekrar  gideceğini belirterek, en azından kendilerine kış mevsiminde başlarını sokacakları bir ev verilmesi için çaba göstereceğini dile getirdi.

Aldıkları gıda yardımıyla yüzleri gülen Güler ailesi, YAR-DER yetkililerine teşekkür ederek, “Allah sizden razı olsun.” dedi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir