• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
İlerleyen yaşına rağmen ayakkabı boyacılığı yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ikamet eden 81 yaşındaki Abdulbaki Dağlı, ilerleyen yaşına rağmen ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.

İlçenin en işlek caddelerinden olan Belediye Caddesi’nde her gün boya sandığını kuran Dağlı, yoldan geçenlerin ayakkabılarını boyayarak rızkının peşinde koşuyor.

7 yaşından beri bu işi yaptığını belirten Dağlı, “Cizre’den başka bir yere gitmedim. Ömrüm burada geçti. Hep Cizre’de çalıştım. Yıllardır aynı yerde ayakkabı boyacılığı yapıyorum. 4 defa kalp krizi geçirdim. 7 oğlum var. İdaremi bu işten sağlıyorum.” dedi.

Sağlıklı olmayı çalışmasına bağlayan Dağlı, “Ben çalışırken rahatlıyorum. 2 gün çalışmasam rahatsızlanırım, vücuduma ağrılar girer. Sabah çıktığımda eşim bana gitmememi söyledi ama yine de çıktım, buraya geldim. Zinde kalmamı işime bağlıyorum. Ben talihli bir adamım bu cadde de. Benden daha yaşlısı yok.” ifadelerini kullandı.

“Allah bize de Cizre’ye de yardım etsin”

Birkaç defa ilçede çatışmalara şahit olduğunu dile getiren Dağlı, “Burada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 4 ay boyunca evde kaldım, dışarıya çıkamadım. Şu an Cizre biraz kötü olmuş. Allah bize de Cizre’ye de yardım etsin.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel/M. Salih Keskin–İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir