• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Çamur nedeniyle yüzlerce çocuk eğitiminden geri kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde altyapı, yol ve su sorunu yüzünden gündeme gelen Haliliye ilçesine bağlı Konuklu Mahallesi’nde, aylardır bir türlü bitirilemeyen altyapı çalışmaları, yağışlarla birlikte okula giden çocuklar için çileye dönüştü.

Oluşan çamur nedeniyle yolda yürümekte büyük zorluk çeken öğrencilerin çoğunun elbiselerinin de kirlendiği görüldü.

Kirli elbiseleriyle okula giden çocukların okul yönetimi tarafından ikaz edildiği belirtilirken soruna kendince çözüm bulan bazı öğrencilerin, ayakkabılarının kirlenmemesi için ayaklarına poşet taktıkları gözlendi.

Bazı veliler, çamur nedeniyle çocuklarını okula göndermediklerini belirterek sorunun bir an önce çözülmesi için belediye yetkililerine çağrıda bulundu.

Konuklu Mahallesi sakinleri olarak yıllardır alt ve üst yapı sorunu yaşadıklarını belirten Abdurrahman Ekin, “Yollarımız bozuk. Benim arabam şu an 80 milyar lira değerinde ve onu çekici ile Antep'e gönderdim. Yani yol yok, altyapı yok. Geliyorlar yolu ölçüyorlar, sonra da belediye başkanları televizyonlara çıkıp ‘duble yol yapacağız’ diyorlar. Çocuğum okuldan geri kalmasın diye sırtıma aldım getirdim.” dedi.

Yaşadıkları soruna ilişkin belediye yetkilileriyle görüştüklerini ancak sorunun çözümü noktasında ilgisiz kalındığını ileri süren İbrahim Kaçar, yol sorunun yanı sıra su problemi de yaşadıklarını söyledi.

Tüm olumsuzluklara rağmen okula gelmek zorunda olduklarını ifade eden öğrenci Emine Korkut, eğitimden geri kalmamak için yetkililerin okul yolunu yapmalarını talep etti.

İbrahim Ekin adlı veli ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Yeni bir okul yapıldı ama bu okulun yolu yapılmadığı için şu anda öğrencilerin yüzde 50'si okula gitmemiş. Ben çocuklarımı çamur nedeniyle okula göndermedim. Bu sorunu bizzat yetkililere ilettik ama bize dönüş yapan olmadı. Yaklaşık bin öğrencimiz var ve böyle giderse kimse öğrencisini okula göndermeyecek.”

Yaklaşık 3 aydır yollarının bozuk olmasından dolayı hem öğrencilerinin okula gidemediğini hem de araçlarının zarar gördüğünü ifade eden Hıdır Çavuşoğlu ise bu sorunların derhal giderilmesi gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak- İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir