• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
`Sahabeleri anlamak için etkinlikler düzenleyeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, Kasım ayının platform tarafından “sahabe ayı” olarak ilan edilmesiyle ilgili bilgilendirme yaptı.

Sahabelerin hayatının öğrenilmesi ve onlar gibi yaşamanın önemine değinen Oğraş, Hz. Muhammed`in mesajını aktaran sahabelerin, gökteki yıldızlar gibi olduklarını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu koordinatörlükleri tarafından, sahabelerle ilgili etkinlikler düzenleneceğini belirten Oğraş, “Sahabeler gibi yaşamak için hayatlarını bilmek lazım. Hangisine uyarsak doğru yolu buluruz. Sahabelerin unutulmaması, öğrenilmesi, yaşanması ve yaşatılması gerektiğine inanıyoruz. Bu ay 3 erkek ve 3 kadın sahabenin hayatını ele alıyoruz. Erkeklerden Ebu Ubeyde bin Cerrah, Berâ bin Malik, Saîd bin Âmir, bayanlardan ise Esma binti Umeys, Ümmü Süleym ve Ümmü Ümare ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bunların dışında Hz. Ömer`i özel olarak işliyoruz. ‘Faruk-u Adil` şeklinde temamız var. Tüm şehirlerde bu temayı işleyeceğiz.” dedi.

“Sahabeler gibi olmak zorundayız”

Herkese sahabeleri tanımalarını tavsiye eden Oğraş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler bu neslin fedakârlığını, teslimiyetini, tebliğ vazifesini, cihad safhasını ve diğer mücadelelerini kavramaya ve hayatımızda uygulamaya çalışırsak inşallah onlar gibi oluruz. Enteresandır ki, sahabeler dünyanın değişik yerlerinde Mekke ve Medine`den daha fazla metfun olmuşlardır. Doğudan Çin`e, Batıdan İspanya`ya kadar çoluk çocuklarını, mal ve mülklerini düşünmeden deve sırtında ve yaya olarak gitmişler, İslam`ı yaymışlardır. Onları tanımak, onlar gibi olmak zorundayız. Onları anlarsak Peygamberimizi anlamış oluyoruz. Herkese onları tanımayı tavsiye ediyoruz.”

Oğraş, sahabelerin bölgeye ayak basmış olmasının büyük anlamlar taşıdığını dile getirerek, “Özellikle buraya gelen sahabeleri iyi tanımamız gerekiyor. Türkiye`nin değişik yerlerinde sahabelerin metfun olduğunu görebilmekteyiz. Bu yerlere önem veriliyor. Diyarbakır`da 27 sahabe metfun olmasına rağmen burası görünmek istenmiyor. Bu konuda yetkili makamların sahabe kentine önem vermediğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)





 

Bu haberler de ilginizi çekebilir