• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
ÇİZGİNİZ BATSIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa karakaş / doğruhaber / İstanbul

Türkiye`nin içişlerine karışma küstahlığını elden bırakmayan Avrupa parlamentosu bir kez daha haddini aştı. Bu küstahlığa Başbakan Yıldırım ve kamuoyu çok sert cevaplar verdi.

“SENİN ÇİZGİNİN ÜZERİNE BİR ÇİZGİ DE BİZ ÇİZERİZ”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Türkiye`de ifade özgürlüğünün baskı altında olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Murat Sabuncu ve diğer Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının gözaltına alınması, Türkiye`de ifade özgürlüğüne dair bir kırmızıçizginin geçilmesidir. Cumhuriyet, diğer bağımsız gazeteler gibi değildir. Ülkedeki en eski gazete ve Cumhuriyetin en eski kurumlarındandır. Devam eden tasfiyeler, hukuk ve güvenliği sağlama gerekçeleriyle değil siyasi kaygılarla yapılıyormuş gibi görünüyor.”

Türkiye`ye özgürlük ve demokrasi ayarı vermeye çalışan Schulz`a en sert tepki Başbakan Binali Yıldırım`dan geldi. Grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım “ Kardeşim, senin çizgine mizgine biz bakmayız. Bizde Kırmızıçizgiyi millet çizer, millet! Senin çizginin ne hükmü var? Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz.” dedi.

TÜRKİYE TEHDİTLERLE HİZAYA GETİRİLECEK BİR ÜLKE DEĞİLDİR

Batılıların, Cumhuriyet gazetesine “PKK ve FETÖ`ye üye olmak ve örgüt adına suç işlemek” nedeniyle yapılan operasyonu basın özgürlüğüne müdahale olarak değerlendirmesini eleştiren Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Siz, bu konularda bu kadar hassas olacağınıza parlamentonuzdaki terör propagandasına hassas olun. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. Terör örgütü reklamlarını parlamentonuzda yaparken kırmızıçizginiz neredeydi?  Basın özgürlüğü diye mangalda kül bırakmıyorlar. Bırakın bu işleri. Dürüst olun, dürüst!”

İŞTE BATININ GERÇEK ÇİZGİSİ

Türkiye`ye kırmızı çizgi hatırlatmasında bulunan Avrupalıların yakın tarihini azıcık karıştırdığımızda karşımıza kırmızıçizgi değil; kanlı bir çizgi çıkmakta.

İŞTE BATININ KANLI ÇİZGİSİ: IRAK, SURİYE

 Irak`ta 1 milyon insan ABD bombaları ile katledilirken ve ABD`li vahşi pilotlar sevinç çığlıkları eşliğinde çocukların, kadınların üzerine bomba yağdırırken kırmızıçizgi endişesi taşımayan Avrupa parlamentosunun aniden nükseden bu özgürlükçü ruh halinin asıl nedeninin Türkiye`nin bağımsızlaşma çabasını engelleme olduğu son derce aşikâr.

Kırmızıçizgileri olduğunu iddia eden Avrupa parlamentosu, Suriyeli mültecilere hayvan muamelesinde bulunan ve kendi sınırları dâhilinde yaşayan Hollandalı beyaz yamyamları nedense hiç gündem etmedi.

AYLAN EL KÜRDİ`YE KIRMIZI ÇİZGİ YOK

Afrika`dan ve Suriye`deki iç savaştan kaçıp Avrupa`ya sığınmaya çalışan mültecilerin tekneleri, botları Akdeniz`de İtalyanlar tarafından batırılırken ve yüzlerce mülteci Aylan el Kürdi gibi kıyıya vururken de kırmızıçizgileri gündeme gelmedi.

Suriyeli yüzbinleri sınırlarına almamak için bin dereden su getiren batılıların Türkiye`ye ahlâk ve basın özgürlüğü dersi vermeye çalışması ikiyüzlülükten başka bir şey değildir.

FİLİSTİN MESELESİNDE RENK KÖRÜ

1948`den bu yana Filistin topraklarındaki işgalini sürdüren Siyonist terör çetesine yönelik herhangi bir kırmızıçizginin olmaması da ilginç değil mi? Batının kırmızıçizgileri nedense hep seküler/solcu veya kendisi ile dayanışma içerisinde olan Sisi tarzı karakterler için belirginleşiyor. Mevzu Filistin Suriye veya Irak olunca batılılar renk körü oluyor.

VE… 15 TEMMUZ

15 Temmuz darbesinden 10 gün sonra hem de darbecileri açıkça kınayan bir ifadeye yer vermeden “Türkiye`de hukuk kaidesine dönülmesini memnuniyetle karşılıyoruz.” gibi gri bir tonda Türkiye`ye destek sunan Avrupa parlamentosu Mısır darbesine örtülü destek sunarken, akıllarına nedense kırmızıçizgileri gelmedi. Kamuoyu bu ikiyüzlü politikaları görmekte ve Batının İslam dünyasını ve Türkiye`yi hedef alan açıklamalarına “Kırmızıçizginiz batsın!” karşılığını vermektedir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir