• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Japon firmalarından İngiltere`ye kritik uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanı Theresa May'in AB'den çıkış sürecinde Avrupa Birliği ülkeleri ile ekonomik ilişkiler kurmada başarılı olamaması halinde Japon firmaları bu ülkedeki yatırım kararlarını gözden geçirecekleri uyarısı yaptı.

Guardian Gazetesi`nin haberine göre, İngiltere Parlamentosu'nda konuşan Japon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Mitsubishi'nin Avrupa'dan sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Haruki Hayashi, Japon firmalarının İngiltere'deki varlıklarını devam ettirebilmeleri için kendilerine 'güvence' verilmesi gerektiğini söyledi.

Şirketlerin diğer Avrupa ülkelerine taşınmayı planlamalarının da söz konusu olduğunu dile getiren Hayashi, yeniden uzlaşma sürecinde İngiltere hükümetinin Japon şirketleri ile görüşmeleri çağrısında bulundu.

Hayashi konuşmasında, birbiri ile bağlantılı ve karmaşık olan dünyada Avrupa Birliği'nden ayrılmanın işletmeler ve bireyler üzerinde ciddi etkileri olabileceğini aktardı.

Geçtiğimiz haftalarda İngiltere hükümeti Japon otomobil üreticisi Nissan'a yazdığı mektupta, AB'den ayrılma sürecinde de rekabetçi kalacağı sözünü vermişti.

DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir