• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
"Biz de yaşıtlarımız gibi okula gitmek istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki patates tarlasında çalışarak aile bütçesine katkı sağlayan çocuklar, yaşıtları gibi okula giderek ilerde topluma daha faydalı bireyler olmak istediklerini söylediler.

Ahlat’a bağlı Güzelsu (Tatawang) köyünde  ailesiyle birlikte yaşayan 13 yaşındaki Raşit Toğrul da eline aldığı torbalarla patates topluyor.

Ailesinin maddi durumu olmadığı için hafta sonları tarlada patates toplamak zorunda kaldığını söyleyen Toğrul, “Okula giden arkadaşlarımız var. Bizler de hafta içi gidiyoruz ancak patatesin hasat sezonunun başlamasıyla birlikte hafta içleri dahi düzenli gidemiyoruz. Burada çalışarak aile bütçemize katkı sunmak istiyoruz. Mağdur bir durumdayız. Devletimizden yardım bekliyoruz. Ben de diğer arkadaşlarım gibi düzenli olarak okuyup, meslek sahibi olmak istiyorum.” dedi.

Tarlada çalıştığından dolayı okula gidemedikleri belirten Fecri Toğrul ile Ali Toğrul da yaşıtları gibi okula gitmek istediklerini belirterek yetkililerde yardım talebinde bulundular. (Şükrü Tontaş- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir