• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Çakmak gazı bağımlığı endişe veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temin etmesi diğer uyuşturucu maddelere oranla daha kolay olan çakmak gazı, başta çocuklar olmak üzere gençler arasında büyük bağımlılığa neden oluyor. Uzmanlar, çakmak gazının içerdiği uçucu maddeler nedeniyle kalbin daha hızlı atmasına ve böylece ani ölümlere sebebiyet verebileceğine dikkat çekerek anne ve babalara uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde de küçük yaştaki çocukların gruplar halinde halka açık alanlarda ellerindeki çakma gazını soluması dikkat çekerken bu çocukların tiner ve bally gibi uçucu maddeleri de kullandıkları belirtiliyor.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Viranşehir İlçe Müftüsü Kamil Oktay, yaşanan bu sorunların temelinde ailelerin ilgisizliğinin yattığına dikkat çekti.

Müftü Oktay, “Madde bağımlılığının en büyük nedeni dağılan aile yapısıdır. Çocuğun ailede aldığı terbiye, merhamet ve sevgi, çocuğu koruyan en büyük ilaçtır. Aile kurumunu korumamız lazım. Aile kurumu sağlamsa çocuklar bu tür kötü yollara düşmez. Biz camilerimizde, vaazlarımızda ve diğer etkinliklerimizde bütün hastalıklara karşı gençleri ve aileleri uyarıyoruz. Aile düzeni sağlam olan bireylerin çocukları bu tür kötü alışkanlıklardan korunabiliyor.” dedi.

Oktay, bu tür bağımlılıklara karşı bütün kurumların el birliği verip bir çalışma yapması gerektiğini ifade etti.

Viranşehir Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya da durumun vahametine dikkat çekerek “Biz çocuklarımıza bilinçli bir inanç vermezsek çocuklarımız ahretlerini ve dünyalarını kaybedecektir. Bozulan çocuklarımız, yaşadıkları toplumu ifsat edecek ve bizler de ahrete kaybedenlerden olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaya “Gençliğimizin bozulması kadar büyük bir darbe yoktur. Gençliğin bu buhrandan kurtuluşunun tek reçetesi inançtır, maneviyattır. Devlet, gençlerin ıslahı için ve maneviyatın gelişimi için acilen ciddi projeler ortaya koymalıdır. Çocukları kötü alışkanlıklara yönlendirenlere yönelik cezalar artırılmalı ve emniyet birimleri üzüreni düşenin fazlasını yapmalıdır.  İslami cemaat, STK, âlim ve kurumlar bu konuda çabalarını artırmalıdır. Aileler bu konuda duyarlı olmalıdır. Çocukların okul, arkadaş ve gezdikleri mekânları dikkate almalı ve çocuklarını camilere, İslami aktivitelere yönlendirmelidir. Din düşmanı kurum ve şahıslara çocuklarını emanet etmemelidir. Belediyelerde parklara sahip çıkmalı ve her parka bekçiler atayarak parkları pislik yuvası olmaktan kurtarmalıdır.” diye konuştu. (Sabri Acet-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir