• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Hizmet göremeyen mahalleli yol kesti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da uzun süredir yaşanan altyapı ve yol sorunu nedeniyle canından bezen mahalle sakinleri seslerini duyurmak için onlarca köyün kullandığı yolu trafiğe kapattı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Konuklu mahallesinde uzun süredir yaşanan altyapı ve yol sorunu mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Belediye tarafından yürütülen altyapı ve yol çalışmalarının bir türlü bitirilmemesinden dolayı çocuklarının okula gidemediğini belirten mahalle sakinleri, başta Karaali ve Kısas köyleri olmak üzere onlarca köyün kullandığı yolu trafiğe kapattı.

Araçlarla kapatılan yolda uzun kuyruklar oluştu. Kuyrukta bekleyen vatandaşlar da eyleme destek verdi. Eyleme katılan mahalle sakinleri, alkışlar eşliğinde ‘Başkan istifa’ sloganlarını attı.

Israrla Büyükşehir Belediye Başkanının eylem yerine gelmesini talep eden mahalle sakinleri, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Yolun kapatılmasının ardından eylem yerine gelen Jandarma ekipleri ile köylüler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Eylem yerine gelen yetkililerin, sorunun giderilmesi için söz vermesinin ardından yolu trafiğe açan mahalle sakinleri, verilen sözün tutulmaması durumunda çevre köyler ile birlikte daha büyük bir eylem yapacaklarını söylediler.

Aylardır süren altyapı çalışmalarının çok ağır yürüdüğünü belirten mahalle sakinlerinden Mustafa Orhan, imara açılan mahallede olması gereken su, yol ve altyapının olmadığını, bunun da tüm halkı mağdur ettiğini söyledi.

Mahallelerinde yapılan altyapı çalışmalarının ardından kazılan yerlerin olduğu gibi bırakıldığını ifade eden Halil Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye seslenerek diğer bölgelere yapılan hizmetin neden mahallelerine yapılmadığını sordu.

Altyapı içir kazılan yolun daha önce defalarca ihaleye verildiği halde hala ihale şartlarına göre yapılmadığını belirten İbrahim Demiral ise bu yoldan 30-40 köyün faydalandığını, bu yüzden de yolun genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Mahallelinin eylem, sorunsuz şekilde sona erdi. (Osman Gülebak-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir