• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
`İki yüzyıldır yerimizde patinaj yapıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman`a gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, gençlere yönelik düzenlenen bir seminerde konuştu.

Hak ve Özgürlükler Platform üyesi Sevgi-Der binasında düzenlenen seminere gençler yoğun ilgi gösterdi.

Üniversiteye hazırlananlara tavsiyelerde bulunan Yavuz, ders çalışmaktaki amacın Allah`ın rızasını gözetmek olması gerektiğini vurguladı.

Yavuz, “Ahretimiz, ebedi hayatımız, bu toplumumuzun ve halkımızın İslami kimlik ve kişilik içerisinde kalması için gelenekleri, görenekleri, tarihe uygun olan ana kültürü içerisinde kalabilmesi için ‘Zamanım da malım da gerekirse canım da yeteneğim de donanımım da kazanacağım mevki ve makamım da feda olsun Ya Rabbi!` diyebilmeliyiz. Onur, erdem, dava ve şuur budur. Bu şuurda ve bilinçte olmamız gerekiyor.” dedi.

İslam coğrafyasını yüzyıllardın yaşadığı sorunlara dikkati çeken Yavuz, “Malımızı, canımızı ve zamanımızı Allah`ın istediği şekilde harcamakla yükümlüyüz. Biz, ‘İki günü denk olan ziyandadır` diyen bir Peygamberin ümmeti olarak iki asrımız birbirini de denk olmuş. İki yüzyıldır yerimizde patinaj yapıyoruz. Maalesef iki asırdır zamanımız boşa gidiyor. İslam coğrafyasına bir bakalım, kendi sorunlarımızı kendimiz çözmekten aciziz. Her birimiz, sırtımızı dünyanın farklı bir gücüne dayamakla meselenin altından kalkmaya çalışıyoruz. Oysa bu tam anlamıyla bir acziyet, bir zillet halidir. Böyle mi devam edecek, hayır. Allah`ın izniyle bozulduğu yerden düzelecek, düzeltmemiz gerekir. Bu da çaba ve ufuk genişliğiyle olacak.” ifadelerini kullandı.

Yavuz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurtlar kuzu postuna bürünmüşler. Evlatlarımıza kuzu gibi görünmeye çalışıyorlar. Bunda bizim de kabahatimiz yok mu diye kendimizi sorguya çekeceğiz. Keşke o şeytanlardan önce biz o insanların ellerinden tutsaydık. Keşke bu çukur, hendek tiyatrosuna kurban edilen o 7 bin tane gencin elinden tutsaydık, tutabilseydik. Keşke onlara ebedi hayatı kazandırabilecek, ellerine kalem ve Kur`an verebilseydik. Bu çok kıymetli bir hedeftir. Hayatı ve tarihi İslam ile mest olmuş bu sahipsiz ve değerli halkın evlatlarını keşke kurtlara kaptırmasaydık. Onun için biraz daha çalışmamız, zaman harcamamız, infak etmemiz gerekiyor. Canımızı vermemiz gerekiyorsa aziz şehitlerimizin verdiği gibi canımızı vermemiz gerekiyor.” (M.Fatih Akgül- İLKHA)










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir